Waarmee kunnen wij je helpen?
Start a new topic
Solved

[25 juli 2015] Enkele Servers Niet Bereikbaar Door Hardware Storing

Op dit moment is er sprake van een hardwarematige storing op één van onze servers. Hierdoor zijn de websites die op deze machine staan niet bereikbaar. Voor klanten die ook hun e-mailverkeer afhandelen op deze machines is ook de e-mail niet bereikbaar. Op dit moment zijn onze systeembeheerders aanwezig in het datacentrum om het probleem te verhelpen.

 

Update 11:07 : De machine in kwestie start niet meer op en zit vast in een bootloop. Op dit moment wordt de hardware gecontroleerd om het probleem vast te pinnen en te verhelpen. De volgende update volgt over 30 minuten.


Update 11:37 : Onze systeembeheerder is nog bezig met het probleem te verhelpen. Volgende update over 30 minuten.


Update 12:09 :  De hardware controle heeft een probleem aan het licht gebracht wat hersteld is, het is echter nog niet duidelijk of dit het probleem volledig verholpen heeft. De websites zijn waarschijnlijk (tijdelijk) weer beschikbaar en wij monitoren de server.


Update 12:37 : De problemen lijken grotendeels verholpen te zijn met een tijdelijke oplossing. Wij blijven de server nog monitoren. 


Update 13:25 : De problemen lijken niet terug te keren, uit voorzorg blijven we de server nog monitoren.


Update 13:33 : Problemen zijn teruggekeerd, de tijdelijke oplossing bleek niet voldoende te zijn. We zijn bezig met alternatieven oplossingen, meer informatie over 30 minuten.


Update 14:03 : Er wordt nog gewerkt aan alternatieven oplossingen.


Update 14:15 : We zijn nog bezig met het verhelpen van het probleem, het is op dit moment echter lastig in te schatten wanneer het opgelost zal zijn. We zijn bezig met hardware onderdelen te vervangen en mocht dat niet het beoogde resultaat hebben dan zullen de websites gemigreerd worden naar een andere server. Wanneer er nieuwe updates zijn zullen wij deze hier plaatsen.


Update 15:05 : Er wordt nog steeds gewerkt aan het verhelpen van het probleem, echter is nog niet duidelijk wanneer het probleem verholpen zal zijn. 


Update 16:50 : We zijn bezig met het verplaatsen van de servers van de getroffen machine naar een stabielere omgeving. Het is nog niet bekend wanneer dit afgerond zal zijn. We werken hier nog aan door.De servicedesk sluit om 17:00 maar we houden dit artikel up-to-date.


Update 20:07: Onze systeembeheerders hebben de afgelopen uren diverse hardware onderdelen bekeken en enkel aanpassingen gedaan. De server draait nu stabiel en zal extra gemonitord worden. Na het weekend zullen we de data migreren naar een nieuwe, stabiele server. Je zult hier zelf geen hinder van ondervinden en er zal daardoor niet opnieuw downtime zijn.