Waarmee kunnen wij je helpen?

[17 mei 2017][Uitgesteld] Hosted Exchange migratie naar Exchange 2016

Op 17 mei 2017 worden alle klanten die gebruik maken van Hosted Exchange omgezet naar een nieuwe Exchange platform met Exchange 2016. De omzetting vindt plaats om 23.00u in de avond. De omzetting duurt 15-30 minuten. 


Klanten die gebruik maken van onze DNS en gebruik maken van verbindingstype Exchange hoeven alleen maar hun computer of telefoon te herstarten om de nieuwe instellingen op te halen. Klanten die gebruik maken van andere eigen DNS-servers zullen een wijziging moeten doen in hun DNS-records. Het doel van het CNAME-record autodiscover.jouwdomein.nl moet worden aangepast naar autodiscover-redirect.appcloud.eu. Daarna kan de computer/telefoon opnieuw gestart worden. 


Klanten die gebruik maken van IMAP/POP3 zullen na de wijziging gebruik gaan maken van nieuwe server-instellingen. 

  • Inkomende server POP3: pop.appcloud.eu (SSL inschakelen, poort 995)
  • Inkomende server IMAP: imap.appcloud.eu (SSL inschakelen, poort 993)
  • Uitgaande server: smtp.appcloud.eu (SSL inschakelen, poort 465)


De Outlook Web App is na de omzetting bereikbaar via webmail.appcloud.eu.

Update 17-05-2017 - 19.00u: deze update van het Hosted Exchange platform zal vanavond niet plaatsvinden. Helaas blijkt de methode van omzetting te risicovol. We snappen dat deze update erg laat komt en zijn daar zelf ook erg ontevreden over. We zullen later een update plaatsen over de vervolgstappen die we hieraan verbinden.