Waarmee kunnen wij je helpen?

[30-07-2019] Onderhoud shared hosting platform gestart!

Let op! Alleen van toepassing als je hierover een mail hebt ontvangen op maandag 22-07-2019.


Wat verandert er met je website?

De afgelopen jaren zijn er in de hostingmarkt diverse vernieuwingen en verbeteringen geweest. Om van deze vernieuwingen te profiteren, hebben we gekozen voor een ander type server; onze Cloud server.

Tijdens het spoedonderhoud zullen we je hostingpakket verplaatsen naar onze vernieuwde server. Zo kun je voortaan gebruik maken van diverse plug-ins en software om je hostinggemak te vergroten. Het beheren van jouw website wordt namelijk een stuk eenvoudiger. Onze servers zijn sneller en volledig in de Cloud. Door de plug-ins die we standaard voor je installeren is je website up-to-date en nog beter beveiligd.


Het beheer van FTP-gebruikers wijzigt ook. Je leest hier hoe je in de nieuwe omgeving FTP-gegevens wijzigt.

 

Op je website zal tijdens deze overgang geen downtime ontstaan.


Wat verandert er met je e-mail?
Let op, je inloggegevens wijzigen. Je gebruikersnaam is voortaan het volledige e-mailadres. Momenteel hoef je bij de gebruikersnaam het gedeelte ‘@domein.nl’ niet toe te voegen. Na ons onderhoud is dat wel nodig. Houd hier rekening mee in je mailprogramma.Daarnaast wordt je wachtwoord gereset. Dit is nodig voor het kopiëren van alle data. Hier lees je hoe je het wachtwoord na het onderhoud wijzigt. Tijdens de migratie dinsdagochtend is je e-mailaccount tijdelijk niet benaderbaar. Je mailbox blijft voor de buitenwereld wel bereikbaar. We hebben een onderhoudsvenster van maximaal 1 uur ingepland.Hoe je je wachtwoord aanpast op plesk kun je hier vinden:

 https://support.vip.nl/nl/support/solutions/articles/11000072059-wachtwoord-van-je-e-mailaccount-aanpassen-op-plesk Update 8:17: Migratie van data is klaar, DNS is zojuist omgezet, binnen 1 uur zal je website live zijn op het nieuwe platform. Je kunt inloggen in het mijn.vip.nl en via hier bij de Plesk server komen om je wachtwoord aan te passen van de mail.


Kom je er niet uit? Neem even contact met ons op dan kijken we met je mee.


Update 10:13: Alle sites zijn inmiddels om. Kan je niet mailen raden we je aan de wachtwoorden aan te passen in Plesk, zie hierboven voor de handleiding! Kom je er niet uit laat het even weten door contact met ons op te nemen telefonisch of via info@vip.nl we hebben ook een chat functie op  https://www.vip.nl/