Mailcluster: Standaardinstellingen mailservers VIP Internet

Het instellen van je Mailcluster e-mailaccount is reuze eenvoudig indien je de onderstaande instellingen aanhoudt. Let wel goed op deze instellingen enkel van toepassing zijn op Mailcluster e-mailaccounts en dus niet werken voor de Plesk-omgeving.

Let op! Deze handleiding is enkel van toepassing op e-mailaccounts welke op het zogenaamde Mailcluster staan. Een Mailcluster E-mailaccount is te herkennen aan een apart Hostingaccount met als naam het e-mailadres. Ontbreekt dit aparte hostingaccount dan wordt de e-mail beheerd in de Plesk-omgeving. Meer informatie vind je hier

Stap 1: Mailcuster e-mailservers indien SSL mogelijk is

Inkomende e-mailserver:

• server: mail.vip.nl
  • type: IMAP (POP3 ook mogelijk)
  • poort: 993 (POP3: 995)
  • type versleuteling: SSL
  • Verificatie: normaal wachtwoord (SPA uitschakelen)

Uitgaande e-mail:

• server: smtp.vip.nl
  • type: SMTP
  • poort: 465
  • type versleuteling: SSL
  • Verificatie: ingeschakeld (normaal wachtwoord, dezelfde gegevens als voor inkomende e-mail, SPA uitschakelen)

Stap 2: Mailcluster e-mailservers indien SSL niet mogelijk is

Inkomende e-mailserver:

• server: mail.vip.nl
  • type: IMAP (POP3 ook mogelijk)
  • poort: 143 (POP3: 110)
  • Verificatie: normaal wachtwoord (SPA uitschakelen)

Uitgaande e-mail:

• server: smtp.vip.nl
  • type: SMTP
  • poort: 587
  • Verificatie: ingeschakeld (normaal wachtwoord, dezelfde gegevens als voor inkomende e-mail, SPA uitschakelen)

Afwijkende e-mail instellingen voor oudere hosting accounts

Voor het configureren van e-mail voor hostingaccounts of Managed Virtual Private Servers die voor juli 2013 zijn opgeleverd en daarna niet zijn gemigreerd gelden de volgende instellingen. Bij deze accounts ontbreekt de knop e-mailgebruikers in de SiteAdmin op mijn.vip.nl, zoals te zien is in onderstaande afbeelding. Zie je de knop e-mailgebruikers wél in de SiteAdmin, gebruik dan de standaardinstellingen hierboven.

Gebruik de instellingen hieronder als u de knop email gebruikers niet ziet

Inkomende e-mailserver:

• server: mail.jouwdomeinnaam.tld (bijvoorbeeld mail.viphandleiding.nl)
  • type: IMAP (POP3 ook mogelijk)
  • poort: 143 (POP3: 110)
  • Type versleuteling: Geen
  • Verificatie: normaal wachtwoord (SPA uitschakelen)

Uitgaande e-mail:

• server: smtp.vip.nl
  • type: SMTP
  • poort: 465
  • Type versleuteling: SSL
  • Verificatie: ingeschakeld (normaal wachtwoord, dezelfde gegevens als voor inkomende e-mail, SPA uitschakelen)

Let op! Voor deze verificatie kun je niet de inloggegevens voor inkomende mail gebruiken. Deze moeten wij voor je aanmaken. Neem daarvoor dan ook contact met ons op.