Deze pagina is onderdeel van het stappenplan voor het instellen van een VIP mailaccount. Klik hier voor de beginpagina.

Let op! Hostingaccounts die voor juli 2013 zijn opgeleverd en niet daarna zijn gemigreerd hebben een afwijkende configuratie. De instellingen hiervoor vind je onderaan deze pagina.

In dit artikel vind je een overzicht van de standaardinstellingen voor de mailservers van VIP Internet. Deze instellingen kunnen in mailprogramma's en telefoons gebruikt worden om de mail op te halen. In de standaardinstellingen is SSL ingeschakeld. Wij adviseren dit uit veiligheidsoverwegingen altijd te doen, wanneer mogelijk. Voor een extra uitleg over het verschil tussen POP3 en IMAP, klik hier. Voor een uitleg wat SMTP is, klik hier.

Inkomende e-mail:

• server: mail.vip.nl
  • type: IMAP (POP3 ook mogelijk)
  • poort: 993 (POP3: 995)
  • type versleuteling: SSL
  • Verificatie: normaal wachtwoord (SPA uitschakelen)

Uitgaande e-mail:

• server: smtp.vip.nl
  • type: SMTP
  • poort: 465
  • type versleuteling: SSL
  • Verificatie: ingeschakeld (normaal wachtwoord, dezelfde gegevens als voor inkomende e-mail, SPA uitschakelen)

Als SSL niet mogelijk is

Inkomende e-mail:

• server: mail.vip.nl
  • type: IMAP (POP3 ook mogelijk)
  • poort: 143 (POP3: 110)
  • Verificatie: normaal wachtwoord (SPA uitschakelen)

Uitgaande e-mail:

• server: smtp.vip.nl
  • type: SMTP
  • poort: 587
  • Verificatie: ingeschakeld (normaal wachtwoord, dezelfde gegevens als voor inkomende e-mail, SPA uitschakelen)

Afwijkende e-mail instellingen voor oudere hosting accounts

Voor het configureren van e-mail voor hostingaccounts of Managed Virtual Private Servers die voor juli 2013 zijn opgeleverd en daarna niet zijn gemigreerd gelden de volgende instellingen. Bij deze accounts ontbreekt de knop e-mailgebruikers in de SiteAdmin op mijn.vip.nl zoals te zien is in onderstaande afbeelding. Zie je de knop e-mailgebruikers wél in de SiteAdmin gebruik dan de standaardinstellingen hierboven.

Gebruik de instellingen hieronder als u de knop email gebruikers niet ziet

De knop e-mailgebruikers ontbreekt

Inkomende e-mail:

• Server: mail.jouwdomeinnaam.tld
  • Type: IMAP (POP3 ook mogelijk)
  • Poort: 143 (POP3: 110)
  • Type versleuteling: Geen
  • Verificatie: normaal wachtwoord (SPA uitschakelen)

De gebruikersnaam is te zien in mijn.vip.nl en niet het volledige e-mailadres. In veel gevallen zijn dit dezelfde gegevens als die voor FTP nodig zijn.

Uitgaande e-mail:

• Server: smtp.vip.nl
  • Type: SMTP
  • Poort: 465
  • Type versleuteling: SSL
  • Verificatie: normaal wachtwoord (SPA uitschakelen)

Let op! Voor deze verificatie kun je niet de inloggegevens voor inkomende mail gebruiken. Deze moeten wij voor je aanmaken. Hiervoor kun je bij ons een ticket indienen