Je kunt via MijnVIP eenvoudig nieuwe domeinnamen aanvragen of een domeinnaam die je elders geregistreerd hebt naar je account bij VIP Internet verhuizen. Hiervoor log je in op MijnVIP. Op de hoofdpagina klik je in het menu aan de linker kant op 'Domeinoverzicht'. Daarna klik je op 'Bestel een nieuwe domeinnaam'. Hier zoek je het domein op dat je wilt registreren of verhuizen. Vervolgens doorloop je het bestel- of verhuistraject.

Domeinnaam registreren

Wanneer je een domeinnaam gevonden hebt die nog vrij is voor registratie, klik je achter de gewenste domeinnaam op 'Registreren'.

domein aanvragen

Vervolgens kun je een dienst aan de domeinnaam koppelen. In deze handleiding kiezen we voor een gratis koppeling aan een bestaand hosting pakket. De dienst kun je achteraf nog wijzigen. Wanneer je de gewenste dienst hebt gekozen klik je op 'Doorgaan'.

domein aanvragen 2

Je krijgt nu een overzicht van je bestelling te zien. Hier worden de kosten van je huidige keuze getoond en krijg je de mogelijkheid om je bestelling aan te passen. Je kunt eventueel meer domeinen aan je bestelling toe te voegen en ook kun je de houder van het nieuwe domein selecteren. Wanneer je bestelling gereed is klik je op 'Doorgaan'.

domein aanvragen 3

Je ziet nu een overzicht van je bestelling. Hier controleer je nogmaals of alles juist is opgegeven en ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Vervolgens kun je de bestelling bevestigen via de knop 'Bevestigen'.

domein aanvragen 4

Je bestelling wordt nu verwerkt. Bij de meeste domeinextensies duurt het vastleggen maar een paar minuten. Zodra je domeinnaam voor je is vastgelegd ontvang je van ons een bevestiging per e-mail en indien van toepassing de inloggegevens voor je nieuwe hostingpakket.

domein aanvragen 5

Domein verhuizen

Voor het verhuizen van een domeinnaam die je bij een andere partij hebt geregistreerd doorloop je dezelfde stappen als hierboven bij het registreren van een domein. Bij het controleren van de beschikbaarheid van de domeinnaam zal uiteraard getoond worden dat de domeinnaam niet meer vrij is. Achter de domeinnaam zie je dan de mogelijkheid om de domeinnaam te verhuizen.

De vervolgstappen zijn vrijwel hetzelfde als bij het vastleggen van een nieuwe domeinnaam. Je kunt de gewenste dienst aan het te verhuizen domein koppelen, waarna je de bestelling kunt bevestigen. Bij het bevestigen van de verhuizing ga je akkoord met de algemene voorwaarden en verklaar je tevens de eigenaar van de domeinnaam te zijn.

domein verhuizen

Zodra je de bestelling geplaatst hebt krijg je van ons per e-mail verdere instructies voor het afronden van de verhuizing. Deze stappen kunnen verschillen per domeinextensie.