Een nieuw A-record maken

Als je een nieuwe A-record wilt maken doe je dit eenvoudig via mijnvip.

1. Log eerst in op je beheeromgeving en klik op 'Domeinenoverzicht'.
  2. Klik daarna op het domein waar je een nieuw A-record wilt aanmaken.
  3. Klik op het tabblad DNS-instellingen
  4. Klik onderaan de pagina op 'Nieuwe DNS-record toevoegen'
  5. Vul in:
    • Subdomein: alleen als van toepassing
    • Type: A

• Doel: het doel adres Let op: dit moet een IP adres zijn

• TTL: 3600 seconden

• Klik op 'Opslaan'

Je hebt nu succesvol een A-record toegevoegd. Het kan enkele minuten duren voordat
je wijziging in ons systeem is doorgevoerd. Daarnaast kan het tot maximaal 24 uur duren voordat de wijziging die je hebt doorgevoerd zichtbaar is voor je bezoekers. Het is niet mogelijk dit te bespoedigen. Je kunt meerdere records tegelijk invoeren.

Een bestaand A-record bewerken

Als je een bestaand record wilt wijzigen kun je de volgende stappen volgen:

1. Log eerst in op je beheeromgeving en klik op 'Domeinenoverzicht'.
  2. Klik daarna op het domein waar je een A-record wilt bewerken.
  3. Klik op het tabblad DNS-instellingen
  4. Klik achter het betreffende A-record op de knop 'Aanpassen'
  5. Verander vervolgens de gegevens die je aan wilt passen
  6. Klik op Opslaan

Je hebt nu succesvol een A-record gewijzigd. Het kan enkele minuten duren voordat je wijziging in ons systeem is doorgevoerd. Daarnaast kan het tot maximaal 24 uur duren voordat de wijziging die je hebt doorgevoerd zichtbaar is voor je bezoekers. Het is niet mogelijk dit te bespoedigen. Je kunt meerdere records tegelijkertijd bewerken.