Op dit moment is VIP Internet bezig met het uitrollen van een gedetailleerd verbruiksoverzicht in MijnVIP. Door middel van dit overzicht geven we je beter inzicht in de hoeveelheid data die er verbruikt wordt op de domeinen en hosting pakketten die je bij ons gehost hebt. In deze handleiding leggen wij uit waar je de informatie kunt vinden en wat je met deze informatie kunt doen.

Aangezien we dit verbruiksoverzicht gefaseerd invoeren, is het mogelijk dat je de bijbehorende knoppen in je MijnVIP account nog niet kunt zien.

Verbruiksoverzicht voor al je domeinen

In MijnVIP zie je in het menu aan de linkerkant een kopje ‘Verbruiksoverzicht’ staan. Hier zie je voor al je domeinen in één oogopslag hoeveel schijfruimte en dataverkeer je al verbruikt hebt, hoeveel je nog beschikbaar hebt en hoeveel je in totaal mag verbruiken volgens de specificaties van je hosting pakket. Dit scherm ziet er als volgt uit:

verbruiksoverzicht

Wanneer je in dit overzicht op één van je domeinen klikt, of in de SiteAdmin voor ‘Verbruik’ kiest, zie je een gedetailleerder overzicht van het verbruik van de betreffende domeinnaam.

Verschillende soorten verbruiksgegevens

In het gedetailleerde overzicht van het dataverbruik per domeinnaam, vind je een compleet overzicht van het dataverbruik van de betreffende domeinnaam. We geven je op deze pagina informatie over de volgende soorten verbruiksgegevens:

Schijfruimte verbruik
Je schijfruimte bestaat uit de opslag van e-mails, bestanden op je website en gegevens in je database.

Dataverkeer verbruik
Je dataverkeer betreft de hoeveelheid GB’s aan data die je verzendt en ontvangt met je e-mails, bestanden op je website en met je database.

Databases verbruik
Het totaal aantal MySQL databases dat je hebt aangemaakt en nog kunt aanmaken bij je hosting pakket.

E-mail accounts verbruik
Het totaal aantal afzonderlijke e-mail accounts dat je voor verschillende gebruikers hebt aangemaakt en nog kunt aanmaken.

Met behulp van deze informatie geven we je een compleet overzicht van het verbruik van je site.

Gedetailleerd overzicht dataverbruik per domeinnaam

Wanneer je op één van je domeinnamen klikt, ga je naar het gedetailleerde overzicht van je verbruik per domeinnaam.

Verbruiksoverzicht Schijfruimte

Bovenaan de pagina met het gedetailleerde overzicht van je verbruik per domeinnaam, zie je de volgende informatie op je scherm:

verbruiksoverzicht schijfruimte

In het eerste blokje met de titel 'Schijfruimte' zie je meer informatie over de opslag van e-mails, bestanden op je website en gegevens in je database. Hier zie je hoeveel schijfruimte je op dit moment in gebruik hebt, hoeveel je nog beschikbaar hebt en hoeveel schijfruimte er in totaal bij je hostingpakket zit. Deze informatie wordt tevens grafisch weergegeven met behulp van een verbruiksmeter. In deze verbruiksmeter geven we met behulp van kleurschakeringen aan of het verbruik betrekking heeft op de opslag van gegevens op je site, e-mails of database.

Via de knop 'Toon meer details over het verbruik van je schijfruimte' kun je nog meer informatie weergeven over het dataverbruik van schijfruimte. Hier zie je allereerst onder 'Webruimte' welke mappen op de FTP-server van je website de meeste ruimte in beslag nemen. Per map (weblocatie) zie je hoeveel data deze map in gebruik heeft, hoeveel procent van de totale webruimte dit is en hoeveel procent van de totale schijfruimte dit is. Zo weet je welke mappen je als eerste moet controleren, wanneer je teveel schijfruimte blijkt te gebruiken. Dezelfde soort informatie kun je onder 'E-mail' ook terugvinden. Hier zie je namelijk de schijfruimte die wordt verbruikt door de verschillende e-mailgebruikers van je account.

Verbruiksoverzicht Dataverkeer

Onder het gedetailleerde overzicht van het verbruik van schijfruimte, vind je de volgende informatie op de pagina terug:

verbruiksoverzicht dataverkeer

In het blokje met de titel 'Dataverkeer' vind je meer informatie over de hoeveelheid GB's aan data die je verzendt en ontvangt met je e-mail, met bestanden op je website en met je database. Via de verbruiksmeter kun je wederom inzien hoeveel dataverkeer je in de huidige maand al verbruikt hebt, hoeveel je nog beschikbaar hebt en hoeveel dataverkeer je volgens de specificaties van je hosting pakket in totaal mag verbruiken. Als de kalendermaand is afgelopen, beginnen we je dataverkeer weer opnieuw te tellen. Ook bij dataverkeer maken we in de verbruiksmeter visueel onderscheid tussen dataverkeer van je website, e-mails en databases.

Verbruiksoverzicht Databases

Onder het kopje 'Databases' vind je meer informatie over het totaal aantal MySQL databases dat je hebt aangemaakt en nog kunt aanmaken:

verbruiksoverzicht databases

Het is hierbij niet mogelijk om in MijnVIP nog een extra database aan te maken wanneer je het maximum aantal databases van je hostingpakket al hebt bereikt. Indien gewenst kun je je pakket upgraden, om meer databases aan te kunnen maken.

Verbruiksoverzicht E-mail accounts

Onder het kopje 'E-mail accounts' vind je meer informatie over het totaal aantal afzonderlijke e-mail accounts dat je voor verschillende gebruikers hebt aangemaakt en nog kunt aanmaken:

verbruiksoverzicht e-mailaccounts

Het is hierbij niet mogelijk om in MijnVIP nog een extra e-mail account aan te maken wanneer je het maximum aantal e-mail accounts van je hostingpakket al hebt bereikt. Indien gewenst kun je je pakket upgraden, om meer e-mail accounts aan te kunnen maken.

Wat te doen wanneer je de limieten bereikt

Het is mogelijk dat je de limieten van je hostingpakket nadert of zelfs al overschrijdt. In het verbruiksoverzicht in de portal informeren we je tijdig wanneer je de limiet van je schijfruimte, dataverkeer, databases of e-mail accounts nadert of overschrijdt. Bij het verbruik van je dataverkeer geven we je zelfs al een melding wanneer wij schatten dat je aan het einde van de maand je limiet overschrijft, wanneer je gemiddelde verbruik gelijk blijft. Heb je bijvoorbeeld na 10 dagen in een maand al de helft van je dataverkeer verbruikt, dan informeren wij je dat je na 20 dagen waarschijnlijk de limiet zult overschrijden. Zo ben je altijd tijdig op de hoogte van een eventuele overschrijding.

Wanneer dit bij één van je domeinen het geval is, is het belangrijk om hier actie op te ondernemen. Zo kun je bestanden op je FTP-server die je niet gebruikt verwijderen, of je e-mails opruimen via webmail. Daarnaast kun je ook je hostingpakket upgraden naar een dienst die beter bij je dataverbruik past. Zo hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Je kunt je hostingpakket zelf upgraden via MijnVIP, of hiervoor contact opnemen met één van onze support specialisten. Zij helpen je dan verder om de overschrijding op te lossen.