Hoe je je e-mail kunt instellen in Outlook 2013 kun je lezen in de onderstaande handleiding.

Stap 1

E-mailaccount toevoegen

• Start Outlook 2013.
  • Kies in de menubalk voor 'Bestand', 'Info' en vervolgens voor 'Account toevoegen'.

handleiding e-mail outlook 2013

Stap 2

Server instellingen handmatig configureren

• Selecteer de optie 'Handmatige instelling of extra servertypen'.
  • Klik op 'Volgende'.

handleiding e-mail outlook 2013

Stap 3

Service kiezen

• Kies 'POP of IMAP'.
  • Klik op 'Volgende'.

handleiding e-mail outlook 2013

Stap 4

Eigenschappen e-mail account invullen

In het venster dat nu wordt geopend vul je de eigenschappen van je e-mail account in:

• Naam: je eigen naam.
  • E-mailadres: je e-mailadres.
  • Type account: POP3.
  • Server voor inkomende e-mail: mail.vip.nl
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.vip.nl
  • Gebruikersnaam: je gebruikersnaam.
  • Wachtwoord: je wachtwoord.

handleiding e-mail outlook 2013

Stap 5a

Meer instellingen - Server uitgaande e-mail

• Klik op 'Meer instellingen'.
  • Klik op het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'.
  • Selecteer 'Voor deze server is verificatie vereist'.
  • Kies voor 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail'.

handleiding e-mail outlook 203

Stap 5b

Meer instellingen - Geavanceerd

• Ga naar het tabblad 'Geavanceerd'.
  • Wijzig hier het poortnummer bij 'Inkomende e-mail (POP3)' in 995.
  • Zet een vinkje bij 'Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)'.
  • Wijzig het poortnummer bij 'Uitgaande e-mail (SMTP)' in 465.
  • Klik op 'OK'.

Stap 6

Procedure voltooien

Wanneer je nu op 'Volgende' klikt gaat Outlook de accountinstellingen testen. Als de tests voltooid zijn klik je op 'Sluiten'. Je hebt je account nu toegevoegd aan Outlook 2013. Wanneer je op 'Voltooien' klikt keer je terug naar Outlook en kun je je berichten ophalen en versturen.