Hoe je je e-mail kunt instellen in Outlook 2010 vind je in de onderstaande handleiding.

1. E-mailaccount toevoegen

• Start Outlook 2010.
  • Kies in de menubalk voor 'Bestand', 'Info' en vervolgens voor 'Account toevoegen'.

handleiding e-mail outlook 2010 1

2. Server instellingen handmatig configureren

• Selecteer de optie 'Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren'.
  • Klik op 'Volgende'.

handleiding e-mail outlook 2010 2

3. Instellingen voor Internet e-mail

• Kies 'Internet e-mail'.
  • Klik op 'Volgende'.

handleiding e-mail outlook 2010 3

4. Eigenschappen e-mail account invullen

In het venster dat nu wordt geopend vul je de eigenschappen van je e-mail account in:

• Naam: je eigen naam.
  • E-mailadres: je e-mailadres.
  • Type account: IMAP.
  • Server voor inkomende e-mail: mail.vip.nl.
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.vip.nl.
  • Gebruikersnaam: je gebruikersnaam.
  • Wachtwoord: je wachtwoord.

5a. Meer instellingen - server uitgaande e-mail

• Klik op 'Meer instellingen'.
  • Klik op het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'.
  • Selecteer 'Voor deze server is verificatie vereist'.
  • Kies voor 'Aanmelden met'.
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in.

handleiding e-mail outlook 2010 5.1

5b. Meer instellingen - geavanceerd

• Ga naar het tabblad 'Geavanceerd'.
  • Wijzig hier het poortnummer bij 'Inkomende e-mail (IMAP)' in 993.
  • Zet een vinkje bij 'Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)'.
  • Wijzig het poortnummer bij 'Uitgaande e-mail (SMTP)' in 465.
  • Kies bij 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding' voor SSL.
  • Klik op 'OK'.

6. Procedure voltooien

Wanneer je nu op 'Volgende' klikt gaat Outlook de accountinstellingen testen. Als de tests voltooid zijn klik je op 'Sluiten'. Je hebt je account nu toegevoegd aan Outlook 2010. Wanneer je op 'Voltooien' klikt keer je terug naar Outlook en kun je je berichten ophalen en versturen.

handleiding e-mail outlook 2010 6