Hoe je je e-mail kunt instellen in Outlook 2002, 2004 of 2007 kun je lezen in de onderstaande handleiding.

Stap 1a

E-mail account toevoegen

• Start Outlook 2007.
  • Kies in de menubalk voor 'Extra' en vervolgens voor 'Accountinstellingen'.

handleiding e-mail outlook 2007 1

Stap 1b

E-mail adres toevoegen

• Kies op het tabblad 'E-mail' voor 'Nieuw'.

handleiding e-mail outlook 2007 1.2

Stap 2

Server instellingen handmatig configureren

• Selecteer de optie 'Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren'.
  • Klik op 'Volgende'.

handleiding e-mail outlook 2007 2

Stap 3

Instellingen voor Internet e-mail

• Kies 'Internet e-mail'.
  • Klik op 'Volgende'.

handleiding e-mail outlook 2007 3

Stap 4

Gegevens e-mail account invullen

In het venster dat nu wordt geopend vul je de eigenschappen van je e-mail account in:

• Naam: je eigen naam.
  • E-mailadres: je e-mailadres.
  • Type account: POP3.
  • Server voor inkomende e-mail: mail.vip.nl
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.vip.nl
  • Gebruikersnaam: je gebruikersnaam.
  • Wachtwoord: je wachtwoord.

Wanneer alle gegevens zijn ingevuld klik je op 'Meer instellingen'.

handleiding e-mail outlook 2007 4

Stap 5a

Meer instellingen - Uitgaande email

• Ga naar het tabblad 'Server voor uitgaande email'.
  • Selecteer 'Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist'.
  • Selecteer 'Aanmelden met' en geef hier weer je gebruikersnaam en wachtwoord op.

handleiding e-mail outlook 2007 5.1

Stap 5b

Meer instellingen - Geavanceerd

• Ga naar het tabblad 'Geavanceerd'.
  • Wijzig hier het poortnummer bij 'Inkomende e-mail (POP3)' in 995.
  • Zet een vinkje bij 'Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)'.
  • Wijzig het poortnummer bij 'Uitgaande e-mail (SMTP)' in 465.
  • Kies bij 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding' voor SSL.
  • Klik op 'OK'.

Stap 6

Procedure voltooien

Je hebt nu alle benodigde stappen doorlopen. Je kunt de open vensters verwijderen door te klikken op 'Voltooien' en vervolgens op 'Sluiten'. Daarna kun je je mailaccount gaan gebruiken.