Hoe je een e-mailaccount moet toevoegen in Windows Live Mail vind je in de onderstaande handleiding.

Stap 1

E-mail account toevoegen

• Start Windows Live Mail.
  • Klik links boven op het blauwe menu tab.
  • Ga naar 'Opties' en klik op 'E-mailaccounts'.

handleiding e-mail windowslivemail1

• Klik in het volgende scherm op 'Toevoegen'.

handleiding e-mail windowslivemail1.2

• Selecteer het account type 'E-mailaccount' en klik op 'Volgende'.

handleiding e-mail windowslivemail1.3

Stap 2

Account instellingen configureren

In dit scherm geef je een aantal instellingen van je e-mailaccount op.

• Je e-mailadres.
  • Je wachtwoord.
  • Je schermnaam. (bijvoorbeeld: 'Voornaam Achternaam' of 'Bedrijfsnaam').
  • Selecteer 'Serverinstellingen handmatig configureren'.
  • Klik op 'Volgende'.

handleiding e-mail windowslivemail2

Stap 3

Server instellingen configureren

De linker kolom, 'Server voor inkomende e-mail', stel je als volgt in:

• Servertype: IMAP.
  • Serveradres: mail.vip.nl
  • Poort: 993.
  • Zorg dat 'Vereist een beveiligde verbinding' is aangevinkt.
  • gebruikersnaam: gebruikersnaam@je-domeinnaam.nl.

De rechter kolom, 'Server voor uitgaande e-mail', stel je als volgt in:

• Serveradres: smtp.vip.nl
  • Poort: 465.
  • Zorg dat 'Vereist een beveiligde verbinding' wel is aangevinkt.
  • Zorg dat 'Vereist verificatie' wel is aangevinkt.
  • Klik op 'Volgende'.

handleiding e-mail windowslivemail3

Je account is nu toegevoegd. Je kunt nu op 'Voltooien' en vervolgens op 'Sluiten' klikken om terug te keren naar Windows Live Mail.

handleiding e-mail windowslivemail3.2