Lees hier hoe je je mail van VIP kan instellen en aanpassen in het mailprogramma van Apple Mac.

Toevoegen adres:

Stap 1

Start 'Mail'. Als je Mail voor de eerste keer opstart, krijg je meteen de wizard te zien. Wanneer je Mail al eerder hebt gebruikt volg je de volgende stappen om de wizard te starten:

• Klik op 'Mail' in de menu balk.
  • Klik op 'Voorkeuren'.
  • Klik op 'Accounts'.
  • Klik links onderin op '+'.
  • Klik aan de rechterkant op 'Voeg ander account toe'.

handleiding e-mail mac / apple 1

Vul in de wizard de volgende gegevens in:

• Volledige naam: je naam of bedrijfsnaam.
  • E-mailadres: je e-mailadres.
  • Wachtwoord: je wachtwoord.
  • Klik op 'Maak aan'.

handleiding e-mail mac / apple

Stap 2

Server inkomende post

• Type account: IMAP.
  • E-mailserver: mail.vip.nl.
  • Gebruikersnaam: gebruikersnaam@je-domeinnaam.nl.
  • Wachtwoord: je wachtwoord.
  • Klik op 'Volgende'.

handleiding e-mail mac / apple 2

Stap 3

Server uitgaande e-mail

De uitgaande mailservers van VIP Internet maken gebruik van identiteitscontrole. De gebruikersnaam en het wachtwoord bij deze stap zijn gelijk aan de gegevens die je bij de inkomende e-mail hebt ingevuld.

• SMTP-server: smtp.vip.nl.
  • Gebruikersnaam: gebruikersnaam@je-domeinnaam.nl.
  • Wachtwoord: je wachtwoord.
  • Klik op 'Maak aan'.

handleiding e-mail mac / apple 3

Je krijgt nu de melding dat er 'Aanvullende accountinformatie vereist' is. Klik nogmaals op 'Volgende' om door te gaan.

handleiding e-mail mac / apple 3.2

Op het volgend scherm vul je in:

• Poort: 465.
  • Vink 'Gebruik SSL' aan.
  • Bij identiteitscontrole kies je voor 'Wachtwoord'.

Wanneer alle gegevens zijn ingevuld, klik je op 'Maak aan' om het account definitief toe te voegen aan je Mail client.

Bekende problemen

Veranderende poorten
Soms lijkt Mac Mail zonder reden geen verbinding meer te kunnen maken. Er bestaat een goede kans dat de poorten voor inkomende en uitgaande mail dan niet meer kloppen. Om dit tegen te gaan doe je het volgende:

- Ga naar de Mac Mail voorkeuren:

- Ga naar het tabblad voor de 'Accounts'.

- Ga naar het betreffende account.

- Klik op 'Geavanceerd' en vink de optie 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' uit:

In dit venster dien je tevens het poortnummer weer juist te zetten, zie daarvoor het begin van deze handleiding.

- Ga terug naar de tab 'Accountinformatie'.

- Zorg er voor dat bij de uitgaande mailserver het vinkje aan staat bij 'Gebruik alleen deze server' en klik op de serverlijst. Klik daarna op 'Serverlijst weergeven'.

- Selecteer de juiste uitgaande mailserver en onder het tabje 'Geavanceerd' zet je het vinkje bij 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' uit:

In dit venster dien je tevens het poortnummer weer juist te zetten, zie daarvoor het begin van deze handleiding.

Mac Mail zal nu niet meer automatisch de poortnummers aanpassen.