Hoe je je e-mailaccount kunt instellen in combinatie met Gmail vind je in de onderstaande handleiding.

Wist je dat je met Gmail net als met bijvoorbeeld Outlook je e-mail bij VIP Internet kunt ophalen? Een van de voordelen van Gmail boven Outlook is bijvoorbeeld dat je niet afhankelijk bent van de computer waarop je Outlook geïnstalleerd hebt om je e-mail te kunnen bekijken en beantwoorden. Het enige wat je nog nodig hebt is een werkende internetverbinding en een webbrowser.

VIP e-mail ophalen in Gmail

• Klik binnen Gmail op het tandwiel in de rechter bovenhoek.
  • Kies voor Instellingen
  • Ga naar het tabblad Accounts en import en klik op naast E-mail bekijken uit andere accounts op Een e-mailaccount toevoegen

• Er verschijnt nu een nieuw venster. Vul hier je e-mailadres in en klik op "Volgende stap".

e-mail instellen gmail 2

• In deze stap word je gevraagd om je accountgegevens. In deze handleiding wordt de server mail.vip.nl gebruikt, zodat SSL versleuteling mogelijk is. Wil je geen gebruik maken van SSL dan kun je mail.[je-domeinnaam] gebruiken via poort 110.

e-mail instellen gmail 3

• Vul in dit scherm de gegevens van je e-mailaccount in. Deze heb je per e-mail ontvangen of de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn door jezelf gekozen via MijnVIP. Servernaam, poortnummer en het vinkje bij SSL kun je overnemen uit de bovenstaande afbeelding. De overige opties kun je naar eigen inzicht aan- of uitzetten. Vervolgens klik je op "Account toevoegen".
  • Je e-mail kan nu door Gmail worden opgehaald. Je wordt nu gevraagd of je ook vanuit Gmail e-mail wilt kunnen versturen met het e-mailadres dat je bij VIP Internet hebt.

e-mail instellen gmail 4

• Maak je keuze en klik op "Volgende stap". Voor de volledigheid van deze handleiding kies je voor "Ja".
  • In het volgende venster geef je je (bedrijfs)naam op en klik je op "Volgende stap".

e-mail instellen gmail 5

• Nu verschijnt het venster waarin je de servergegevens in kunt vullen. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn hetzelfde als bij het ophalen van je e-mail. Om gebruik te kunnen maken van SSL kun je de server smtp.vip.nl instellen. Wil je geen gebruik maken van SSL dan kun je als server smtp.[je-domeinnaam] over poort 587 gebruiken. Wanneer je de gegevens hebt ingevuld klik je op "Account toevoegen"

e-mail instellen gmail 6

• Er wordt nu ter controle een code gestuurd naar het e-mailadres waarmee je via Gmail wilt gaan werken. Om deze code op te halen kun je bijvoorbeeld inloggen op webmail. Deze code voer je in het onderstaande scherm in.

e-mail instellen gmail 7

• Vanaf nu kun je direct vanuit Gmail de mail van je account bij VIP Internet ophalen en versturen.