Ga naar https://www.vipcloud.nl en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord voor vipcloud.nl.

Selecteer in het home scherm onder het kopje Exchange de knop 'add new mailbox'.

mailbox aanmaken

Vul de benodigde informatie in zoals de mailbox naam, de gebruikersnaam en het wachtwoord. Als je geen wachtwoord wilt kiezen kun je op 'generate password' drukken. Vergeet dan niet het wachtwoord op te slaan. Druk vervolgens op 'next'.

mailbox aanmaken 2

In het volgende scherm kies je het e-mailadres en de ruimte die de mailbox mag innemen. Let op dat de schijfruimte eventueel verdeeld moet worden over al je boxen als je meerdere mailboxen hebt gekozen. De standaardruimte is 5 GB.

Mailbox Access bepaalt hoe de mailbox benaderbaar is. Het is het eenvoudigst om alle mogelijke functies aan te klikken. Het is echter veiliger om alleen de benodigde functies aan te klikken. Niet alle functies zijn beschikbaar in Hosted Exchange Basic.

• Outlook Web Access staat voor webmail. Hiermee is je mailbox benaderbaar via https://exchange.vipcloud.nl
  • Outlook Access staat voor toegang via Microsoft Outlook
  • ActiveSync is nodig voor toegang via je mobiele telefoon
  • IMAP4 is nodig voor toegang via het IMAP-protocol
  • POP3 is nodig voor toegang via het POP3-protocol

Klik op finish om het aanmaken van de mailbox af te ronden.

mailbox aanmaken 3

De mailbox komt nu in het overzicht te staan van je reeds bestaande mailboxen. De status geeft aan of de mailbox klaar is voor gebruik. Het kan 5 minuten duren voordat de mailbox 'ready' is.

mailbox aanmaken 4

Als de mailbox 'ready' is, kan de mailbox worden gebruikt.

mailbox aanmaken 5