Met de volgende instructies kun je je Hosted Exchange mailbox toevoegen aan je Windows Phone 8.

LET OP! Toegang via een mobiel apparaat is alleen mogelijk als Active Sync voor de betreffende mailbox is geactiveerd. Bij Hosted Exchange Basic is dit bijvoorbeeld niet toegestaan. Het controleren van Active Sync kan via www.vipcloud.nl. Selecteer de knop 'mailboxes' en druk vervolgens op de mailbox die je wilt gaan installeren. Onder het kopje 'Mailbox Access' staat welke toegang voor de mailbox is geactiveerd.

Ga in je telefoon naar instellingen -> e-mail & accounts en selecteer 'account toevoegen'.

mailbox toevoegen windows phone 8

Selecteer in het volgende scherm 'geavanceerd'

mailbox toevoegen windows phone 8_2

Vul je e-mailadres en wachtwoord in en druk op volgende

mailbox toevoegen windows phone 8_3

Selecteer in het volgende scherm 'Exchange ActiveSync'

mailbox toevoegen windows phone 8_4

Vul in het volgende scherm je gegevens in. Het vakje domein kun je leeglaten. Bij 'server' vul je in exchange.vipcloud.nl. SSL moet uitgeschakeld zijn. Onderaan kun je een aantal opties selecteren zoals de synchronisatie van je mailbox en eventuele extra zaken zoals contacten, agenda en taken. Druk als je alles hebt ingesteld op 'aanmelden'

mailbox toevoegen windows phone 8_5

mailbox toevoegen windows phone 8_6

mailbox toevoegen windows phone 8_7

Hierna wordt de mailbox aan je telefoon toegevoegd. Het kan enkele minuten duren voordat dit gereed is. De mailbox staat daarna in het overzicht en het is nu mogelijk om de mailbox op je telefoon te gebruiken.

mailbox toevoegen windows phone 8_8