Door de volgende stappen te doorlopen kun je een bestaand IMAP account overzetten naar je nieuwe Hosted Exchange pakket. Op deze manier raak je geen berichten kwijt en kun je direct verder gaan met je werkzaamheden.

Wat heb je nodig?

• Het host adres van je oude mailserver, bijvoorbeeld mail.vip.nl
  • De gebruikersnaam en het wachtwoord van je oude e-mail account
  • De inlog gegevens van je Hosted Exchange account op www.vipcloud.nl

Je e-mail berichten importeren

Om je e-mail berichten te importeren log je eerst in op www.vipcloud.nl. Klik hier op de knop 'More Services'.

more services

Klik daarna op 'Imap 4 Migration Tool'.

IMAP4 Migration Tool

Klik op 'Add New'

add new

Selecteer de mailbox waar je de berichten wilt importeren en klik op 'Next >>'.

select mailbox

Vul nu de gevraagd gegevens in:

• Source Server Address: Vul hier het host adres in van je oude mailserver, bijvoorbeeld mail.vip.nl
  • Username: Vul hier de gebruikersnaam in van het account dat je wilt importeren
  • Password: Vul hier het wachtwoord in van het account dat je wilt importeren

Klik daarna op 'Next >>'.

input details

In het laatste venster hoef je alleen maar op 'Start' te klikken. Het overzetten van de berichten start op dat moment. Hoe lang dit proces duurt is afhankelijk van het aantal berichten dat je wilt importeren.

Waar is mijn e-mail nu?

Als je nu je mailbox opent, via outlook of het webadres exchange.vipcloud.nl, zul je een nieuwe map zien. Deze map heet 'fetched'. Al je berichten staan nu netjes in deze map. De berichten staan direct in de mappen die je had in je oude mailbox, klaar voor gebruik. Je kunt deze berichten in de 'fetched' map laten staan, maar je mag ze natuurlijk ook naar nieuwe mappen slepen.