VIP Internet maakt gebruik van WebsitePanel om je toegang te geven tot je Windows hosting. Door middel van deze interface heb je toegang tot de beheerfuncties van je hostingpakket. Zo kun je FTP-gebruikers beheren, je verbruik bekijken en je databases beheren. Hieronder vind je een korte omschrijving van de verschillende opties.

Domeinen en websites

Afhankelijk van je pakket kun je hier subdomeinen aanmaken, zoals bijvoorbeeld 'foto.mijndomein.nl'. Daarna kun je hier bijvoorbeeld een aparte website op plaatsen via FTP.
Lees onze handleiding over Domeinen en Websites.

Bestandsbeheer

Het bestandsbeheer kun je gebruiken om bestanden binnen je hostingpakket te beheren. De functies zijn gelijk aan een FTP-programma, alleen kun je dit direct doen vanuit het WebsitePanel. Zo kun je bestandsrechten aanpassen en bestanden bewerken en hernoemen. Je kunt ook direct nieuwe bestanden aanmaken of uploaden.
Lees onze handleiding over het Bestandsbeheer.

FTP Accounts beheren

Je kunt via het WebsitePanel je FTP-gebruikers beheren. Toevoegen, verwijderen en bewerken behoort tot de mogelijkheden. Per gebruiker kun je ook aangeven of deze alleen mag lezen of ook mag schrijven. Afhankelijk van je hostingpakket kan het zijn dat je maar 1 FTP-gebruiker kunt aanmaken. Je hebt dan geen optie om een nieuwe te maken.
Lees hier meer over het beheren van FTP Accounts.

Database beheer

Je kunt via dit menu je database(s) beheren. Afhankelijk van je hostingpakket kunnen dit er 1 of meerdere zijn. Je kunt per database gebruikers toegang verlenen, het aantal is wederom afhankelijk van je hostingpakket.
Lees hier meer over het beheren van Databases.

Automatische taken

Je hebt via het menu Taken de mogelijkheid om automatisch bepaalde taken uit te laten voeren. Zo kun je backups laten maken van je database, automatisch bestanden inpakken of automatisch laten controleren of je website nog online is.
Lees hier meer over automatische taken.

Verbruik en logboek

Je kunt via het WebsitePanel ook je schijfruimte- en dataverbruik inzien. Zo ben je altijd op de hoogte van de resterende ruimte op je pakket. Via het logboek heb je de mogelijkheid om terug te zien welke wijzigingen je hebt doorgevoerd op je WebsitePanel.
Lees hier meer over verbruiksrapportages.