Via je WebsitePanel is het mogelijk om direct je bestanden te beheren van je website. Je hoeft dan niet eerst in te loggen met een FTP programma. Er zijn verschillende handelingen die je uit kunt voeren. Onderstaand vind je een uitleg over de meest gebruikte functies.

Bestandsbeheer openen binnen je WebsitePanel

Als je gebruik wilt maken van het bestandsbeheer kun je de volgende stappen doorlopen.

• Log in op je WebsitePanel
  • Klik op 'Bestandsbeheer'

Je bent nu op het hoofdscherm aangekomen van het Bestandsbeheer. Vanaf hier kun je door je bestanden en eventuele subdomeinen bladeren en beheertaken uitvoeren.

Navigeren naar je website binnen je WebsitePanel

Nadat je bent ingelogd op je Bestandsbeheer moet je eerst naar je website navigeren. Je ziet in eerste instantie een overzicht van je domein en eventuele subdomeinen. Hier moet je het (sub)domein kiezen dat je wilt beheren

Je zult, net als in bovenstaand voorbeeld, je website zien met een technische naamgeving zoals "ms07.xn16.provider.nl.jedomein.nl". In dit geval gaat het hier om je hoofd-domein. De benaming is een samenstelling van de verschillende technische aspecten waar je website op gehost is.

Als je het juiste domein hebt geselecteerd zie je de zogenaamde root van je website: de mappen die noodzakelijk zijn om je website te tonen op het internet. De bestanden van je website staan normaliter in de map genaamd 'wwwroot'.

De beheerfuncties gebruiken binnen je WebsitePanel

Je komt het scherm tegen zoals hieronder afgebeeld. De verschillende functies worden kort omschreven in de lijst onder de afbeelding.

Nadat je de map wwwroot hebt geopend zie je de bestanden van je website. Je kunt hier verschillende handelingen uitvoeren:

Functie Omschrijving
Uploaden Een nieuw bestand uploaden naar je website
Nieuw bestand Een nieuw bestand aanmaken op je website
Toevoegen Een nieuwe map aanmaken
Nieuwe Access DB Deze functionaliteit is uitgeschakeld *
Zip Geselecteerde bestanden in een Zip bestand inpakken
Unzip Geselecteerde bestanden uitpakken
Kopieer Geslecteerde bestanden kopieren
Verplaats Geselecteerde bestanden verplaatsen
Verwijder Geselecteerde bestanden verwijderen

* Er wordt geen gebruik gemaakt van Access Databases. Je MySQL database(s) kun je aanmaken via de optie 'Databases' binnen het WebsitePanel.