Binnen het WebsitePanel kun je de FTP gebruikers beheren die toegang hebben tot jouw account. Je kunt ook aangeven of deze gebruikers alleen mogen lezen, of ook mogen schrijven. Normaliter zul je ook willen schrijven.

Een FTP Account toevoegen binnen je WebsitePanel

Als je een FTP account wilt toevoegen kun je de volgende stappen doorlopen.

• Log in op je WebsitePanel, en klik op 'FTP Accounts'

• Klik op 'Nieuw FTP Account'

Je kunt nu een gebruiker toevoegen door de beschikbare velden in te vullen.

Optie Omschrijving
Gebruikersnaam: Voer hier de gewenste gebruikersnaam in *
Wachtwoord Voer hier je wachtwoord in
Home map Je kunt dit leeg laten. Als je hier een map invult zal deze automatisch worden geopend zodra deze gebruiker inlogt
Toegangsrechten Hier kun je een keuze maken uit de rechten die een gebruiker heeft

* De gebruikersnaam wordt automatisch aangevuld met drie willekeurige cijfers. Je kunt dit niet wijzigen

Als je alles hebt ingevuld klik je op 'Opslaan' om de gebruiker toe te voegen. Het systeem is dan enkele ogenblikken bezig met het opslaan van de gegevens. Je wordt uiteindelijk terug gestuurd naar het overzicht van je bestaande FTP accounts. Hier zie je nu de zojuist aangemaakte naam bij staan. Je hebt nu succesvol een gebruiker toegevoegd.

Een bestaande gebruiker bewerken of verwijderen binnen je WebsitePanel

Als je een bestaande gebruiker wilt aanpassen of wilt verwijderen doe je dit ook eenvoudig via je WebsitePanel.

• Log in op je WebsitePanel, en klik op 'FTP Accounts'

• Klik op de gebruikersnaam die je wilt bewerken of verwijderen

Gebruiker aanpassen binnen je WebsitePanel

Als je een gebruiker aan wilt passen kun je de gewenste gegevens op deze pagina aanpassen.

Optie Omschrijving
Wachtwoord Voer hier je wachtwoord in
Home map Je kunt dit leeg laten. Als je hier een map invult zal deze automatisch worden geopend zodra deze gebruiker inlogt
Toegangsrechten Hier kun je een keuze maken uit de rechten die een gebruiker heeft

Als je tevreden bent met de wijzigingen kun je op de knop 'Opslaan' klikken.

Gebruiker verwijderen binnen je WebsitePanel

Om een bestaande gebruiker te verwijderen klik je simpelweg op de knop 'Verwijder'. Je ziet een pop-up waarin je wordt gevraagd of je het zeker weet; indien dit het geval is klik je op OK. De gebruiker wordt nu van je account verwijderd en heeft per direct geen toegang meer.

Supportvideo FTP-gebruiker beheren

In onderstaande supportvideo wordt laten zien hoe je je ftp-gebruikers kunt beheren via mijnVIP.