In deze handleiding vindt je informatie omtrent het navigatiemenu van de Web Presence Builder.

De navigatiebalk

Standaard wordt er een horizontale navigatiebalk met links naar de pagina's van de site toegevoegd onder de header van je site. Deze wordt automatisch bijgewerkt wanneer je een pagina toevoegt, wijzigt, verplaatst of uit de site verwijdert.

De zijbalken

Als je zijbalken op de site gebruikt, dan bevat de horizontale balk onder de header alleen links naar pagina's op het eerste niveau; links naar het tweede en derde niveau kun je in de zijbalken vinden.

Navigatieblokken

Je kunt navigatieblokken verplaatsen door deze naar andere delen van de site te slepen.

Voor elk navigatieblok kun je aangeven welke niveaus van pagina's in het menu moeten worden opgenomen, je kunt de uitlijning van het menu wijzigen (in plaats van de standaarduitlijning aan de linkerkant kun je deze bijvoorbeeld in het midden van de pagina plaatsen) en de kleur, stijl en grootte van het lettertype dat voor de links wordt gebruikt. Voor het wijzigen van elk van deze instellingen plaats je de muisaanwijzer boven een navigatieblok en klik je op Bewerken.

Als je een navigatieblok verwijdert dan kun je deze later opnieuw invoegen. Daartoe ga je naar het tabblad Modules waar je Navigatie selecteert en sleept naar de positie op het pagina waar je deze wilt toevoegen. Het navigatieblok zal aan alle pagina's van de website worden toegevoegd.

navigatie

Om het de bezoekers van je site makkelijk te maken, wil je wellicht ook blokken met broodkruimelnavigatie toevoegen. Broodkruimelnavigatie (breadcrumbs) is een reeks van links die het zoekpad van de gebruiker aangeven, van de hoofdpagina van de site tot aan de huidige pagina. Voor een toevoegen van een blok met broodkruimelnavigatie ga je naar het tabblad Modules waar je Broodkruimelnavigatie selecteert en de module naar het deel van de pagina sleept waar je deze wilt toevoegen. Het navigatieblok zal aan alle pagina's van de website worden toegevoegd.

broodkruimel navigatie

Let op, deze functie wordt momenteel niet meer ondersteund of verder ontwikkeld. Indien je gebruik maakt van de Web Presence Builder dan blijft de website bestaan maar de functionaliteit zal niet verder worden ontwikkeld.