Een website die is gemaakt met behulp van de Web Presence Builder kan beschikken over één, twee of geen zijbalken. In een zijbalk kun je een navigatieblok plaatsen, een advertentieblok of gewoon een stuk tekst of een afbeelding waarvan je wilt dat deze op de gehele site zichtbaar is.

Het aantal zijbalken voor je website selecteren:

1. Ga naar het tabblad Indeling.
  2. Selecteer Geen zijbalken, 1 zijbalk of 2 zijbalken.
  3. Om bij een website met één zijbalk deze naar de andere kant te verplaatsen, of om je zijbalken om te wisselen in het geval dat je website twee zijbalken heeft, klik je op Zijbalken omdraaien.
  4. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.

indeling web presence builder

Het soort indeling van je website bepalen:

1. Ga naar het tabblad Indeling.
  2. Selecteer het gewenste soort indeling en geef de breedte van de website op:

-    Vaste indeling: je website heeft vaste maten, ongeacht de grootte van het browservenster waarin de pagina wordt bekeken. In dit geval geef je de breedte van je website op in pixels.

-     Flexibele indeling: gebaseerd op percentages van de grootte van het huidige browservenster. In dit geval geef je de breedte van je website op als een percentage van de breedte van het huidige browservenster.

3. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.

Het grootte van de pagina-elementen van je website selecteren:

1. Ga naar het tabblad Indeling.
  2. Geef de omvang van de verticale en horizontale marges op in pixels; dit is de ruimte die wordt opengelaten tussen de randen van aangrenzende elementen.
  3. Voor een website met één of twee zijbalken selecteer je Breedte zijbalk en geef je de breedte van elke zijbalk op in pixels. De breedte van het hoofdgedeelte van de pagina zal automatisch worden vastgesteld.
  4. Selecteer Minimale hoogte en geef de hoogte op van elke zijbalk en van het hoofdgedeelte van de pagina op in pixels. Deze waarde bepaalt de hoogte van elementen op je website zonder inhoud. Als je informatie toevoegt aan de zijbalken en aan het hoofdgedeelte van de pagina, dan zullen deze net zo ver uitrekken als nodig is om alle gegevens te kunnen accommoderen.
  5. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.