Het algemene kleurschema, of stijlset, van je website bestaat uit vier kleuren. Elke kleur wordt gebruikt voor verschillende elementen van de website tegelijk. Je kunt de kleuren van individuele elementen selecteren op het tabblad Stijl > Kleuren.

Een algemeen kleurschema voor je website selecteren:

1. Ga naar het tabblad Design > Kleuren.
  2. Selecteer in het menu het kleurschema of de stijlset van je website. Je ziet de vier kleuren die samen het kleurschema van je website bepalen.
  3. Om een van de kleuren van het kleurschema van je website aan te passen klik je op het betreffende kleurveld en wijzig je de hexadecimale kleurwaarde, of selecteer je een kleur met de kleurkiezer.
  4. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.

web presence builder kleuren

Opmerking: als je eerder de kleur van individuele elementen hebt aangepast op het subtabblad Kleuren, dan zal deze aanpassing worden overschreven door de wijzigingen die je hier aanbrengt.

Kleuren selecteren voor individuele elementen van de website:

1. Ga naar het tabblad Design > Kleuren.
  2. Selecteer het website-element in het menu.
  3. Pas de achtergrondkleur van het element aan door op het veld voor de achtergrondkleur te klikken en de hexadecimale kleurwaarde aan te passen, of door een kleur te selecteren met de kleurkiezer.
  4. Als je een kleurverloop wilt selecteren, selecteer dan de optie Kleurverloop en kies een patroon uit het menu.
  5. Voor elementen met tekst pas je de kleur van het lettertype aan door te klikken op het betreffende kleurveld om de hexadecimale kleurwaarde aan te passen, of door een kleur te selecteren met de kleurkiezer.
  6. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.

Lettertypen selecteren voor kopteksten en voor de basistekst van je website:

1. Ga naar het tabblad Design > Lettertypen.
  2. Je kunt het lettertype en de grootte daarvan selecteren in de menu's.
  3. Voor kopregels kun je de tekstopmaak selecteren. Je kunt vette tekst gebruiken (het pictogram B) en cursieve tekst (het pictogram I).
  4. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.

web presence builder lettertypen

Opmerking: de instellingen die je hier maakt stellen alleen algemene regels op voor de lettertypen van je website. Je kunt daarnaast altijd op de pagina zelf het lettertype van individuele elementen bepalen.

Randen selecteren voor elementen van de website:

1. Ga naar het tabblad Design > Randen.
  2. Selecteer het type binnenrand voor de elementen in je website in het menu Rand interne vakken.
  3. Selecteer de elementen waarop de rand moet worden toegepast.
  4. Selecteer de buitenrand voor je website in het menu Externe rand van site.
  5. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.

web presence builder randen

Let op, deze functie wordt momenteel niet meer ondersteund of verder ontwikkeld. Indien je gebruik maakt van de Web Presence Builder dan blijft de website bestaan maar de functionaliteit zal niet verder worden ontwikkeld.