Waarmee kunnen wij je helpen?

Tekst toevoegen binnen de Web Presence Builder

Teksten, lijsten, tabellen of afbeeldingen toevoegen aan een specifieke pagina:

 1. Ga naar het tabblad Inhoud, selecteer Teksten & afbeeldingen en sleep de module naar de pagina.
 2. Voer tekst in op het scherm en gebruik de pictogrammen op de werkbalk van de module om de tekst op te maken, tabellen, hyperlinks en afbeeldingen toe te voegen.

tekst toevoegen

Opmerking: als je een blok met tekst en afbeeldingen wilt toevoegen voor alle pagina's van de site, ga dan naar het tabblad Modules, selecteer Tekst & Afbeeldingen voor de hele site en sleep de module naar de pagina.

De werkbalk van de module Tekst & afbeeldingen biedt toegang tot de volgende hulpprogramma's en functies.

werkbalk web presence builder

 1. Verplaatsen van het blok met de tekst en afbeeldingen binnen de webpagina.
 2. Verwijderen van het blok met alle inhoud.
 3. Opslaan van wijzigingen.
 4. Annuleren van de gemaakte wijzigingen.
 5. Verplaatsen van de werkbalk.
 6. Selectie van de stijl en het lettertype van alinea's.
 7. Selectie van de lettergrootte.
 8. Selectie van de stijl van het lettertype: vet, cursief, onderstreept en doorgehaald.
 9. Selectie van de kleur van de tekst en de achtergrond.
 10. Selectie van de uitlijning van de tekst: links, gecentreerd of uitgevuld (uitgelijnd met zowel de linker als de rechter marge, met extra witruimte tussen de woorden).
 11. Het meer of minder laten inspringen van alinea's.
 12. Starten van een lijst met nummers of opsommingstekens.
 13. Invoegen van een tabel met een specifiek aantal rijen en kolommen. Nadat je een tabel hebt ingevoegd, komt er een aantal aanvullende pictogrammen in de werkbalk beschikbaar. Gebruik deze voor het wijzigen van de eigenschappen van de rijen en cellen van de tabel, voor het toevoegen van rijen en kolommen en voor het splitsen en samenvoegen van cellen.
 14. Invoegen van symbolen die je niet op je toetsenbord kunt vinden, zoals de tekens voor copyright en trade mark en andere Unicode-karakters.
 15. Invoegen van een horizontale lijn.
 16. Bewerken van de HTML-broncode van de pagina.
 17. Ongedaan maken en opnieuw uitvoeren van wijzigingen.
 18. Toevoegen en verwijderen van hyperlinks naar webpagina's binnen of buiten je eigen site. Invoegen van HTML-ankers in specifieke delen van webpagina, zodat je vanaf andere pagina's direct naar de betreffende sectie kunt doorlinken.
 19. Invoegen van een afbeelding, de grootte daarvan aanpassen, opgeven van een alternatieve tekst en instellen van de omloop van de tekst rond de afbeelding. De alternatieve tekst wordt in plaats van de afbeelding weergegeven in browsers die geen afbeeldingen ondersteunen of die zijn ingesteld om geen afbeeldingen te tonen.

Als je meerdere foto's op dezelfde pagina wilt tonen, overweeg dan gebruik te maken van de module Afbeeldingsgalerie in plaats van Tekst & afbeeldingen. Met de Afbeeldingsgalerie kun je foto's uploaden vanaf je eigen computer of gebruik maken van foto's die zijn gepubliceerd met de fotopublicatiedienst Picasa Webalbums.

Let op, deze functie wordt momenteel niet meer ondersteund of verder ontwikkeld. Indien je gebruik maakt van de Web Presence Builder dan blijft de website bestaan maar de functionaliteit zal niet verder worden ontwikkeld.

Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op