Een afbeeldingsgalerie aan je site toevoegen en foto's uploaden:

1. Ga naar het tabblad Inhoud, selecteer Afbeeldingsgalerie en sleep de module naar de pagina.
  2. afbeelding toevoegen

3. In de instellingen van de module, op het tabblad Afbeeldingsopslag, kun je selecteren waar je je foto's wilt opslaan:

afbeelding toevoegen 2

• Als je geen Picasa Webalbums-account hebt dat je wilt gebruiken, zorg dan dat de optie Web Presence Builder is geselecteerd. Alle afbeeldingen die je op je site gebruikt worden opgeslagen in je hostingaccount.
  • Als je beschikt over een account in Picasa Webalbums en je wilt foto's op je site gebruiken die je daar hebt opgeslagen, doe dan het volgende:
  • Selecteer de optie Picasa, klik op de link op het tabblad Afbeeldingsopslag om je aan te melden bij Google en geef Web Presence Builder toegang tot je albums.
  • Selecteer het album waarvan je de foto's wilt gebruiken of klik op Een nieuw webalbum maken om een nieuw album aan te maken.
  • Als je wilt dat Web Presence Builder afbeeldingen wist in Picasa Webalbums wanneer je deze uit de galerie verwijdert, selecteer dan het selectievakje Afbeeldingen wissen wanneer ik deze uit de galerie verwijder.
  • Wanneer je afbeeldingen via Web Presence Builder uploadt naar een afbeeldingsgalerie, dan worden deze automatisch gekopieerd naar je Picasa Webalbums-account. Als je afbeeldingen uit de galerie verwijdert, dan worden deze alleen gewist in Picasa Webalbums als je de optie Afbeeldingen wissen wanneer ik deze uit de galerie verwijder hebt geselecteerd.

• (Optionele stap.) Als je de grootte wilt selecteren van de miniatuurafbeeldingen die in de afbeeldingsgalerie worden getoond, klik dan op het tabblad Eigenschappen galerie en selecteer de grootte van de miniatuurafbeeldingen:
    • Klein (95 x 75 pixels).
    • Normaal (140 x 130 pixels). Dit is de standaardinstelling.
    • Groot (170 x 170 pixels).
    • afbeelding toevoegen 3

• Om afbeeldingen aan de galerie toe te voegen klik je op de tekst Klik hier voor het uploaden van uw afbeeldingen, selecteer de afbeeldingen die je wilt uploaden en klik op OK. Je kunt meerdere afbeeldingen tegelijk selecteren en uploaden. Alleen afbeeldingen in GIF-, JPEG- en PNG-formaat worden ondersteund. Wij raden je aan afbeeldingen te gebruiken waarvan de grootte is aangepast en die niet groter zijn dan 1024 x 768 pixels. Merk op dat de Afbeeldingsgalerie maar uit één pagina bestaat: als je een groot aantal afbeeldingen toevoegt, dan kan het een tijdje duren voordat de hele pagina is geladen.
  • Om de titel en omschrijving van een afbeelding te wijzigen, klik je op de juiste miniatuurafbeelding, vervolgens op de titel of omschrijving, waarna je de tekst kunt bewerken. Als je de hele standaardtekst verwijdert dan wordt deze niet weergegeven op de gepubliceerde site, maar wel bij het bewerken van de site in Web Presence Builder.