Als je wilt dat je bezoekers naar informatie op je website kunnen zoeken, dan kun je een zoekfunctie aan de site toevoegen. Als je een zoekfunctie aan een webpagina hebt toegevoegd, dan is deze automatisch beschikbaar op alle pagina's van de site.

Standaard is de zoekfunctie ingesteld om de zoekmachine Google te gebruiken. Als je liever een andere zoekmachine gebruikt, dan kun je de scriptcode daarvan verkrijgen en plaatsen in de module Zoeken.

Een zoekfunctie aan de site toevoegen:

1. Ga naar het tabblad Inhoud, selecteer Zoeken en sleep de module naar de pagina.
  2. zoekfunctie toevoegen

3. Voer een van de volgende acties uit:
  • Als je de zoekdiensten van Google wilt gebruiken, laat dan de optie Google geselecteerd.
  • Als je liever een andere zoekmachine gebruikt, selecteer dan Overig en plak hier de code die je hebt gekregen van de alternatieve dienst. Zorg ervoor dat de code die je invoegt juist is, aangezien Web Presence Builder deze verder niet controleert.
  • zoekfunctie code

• Klik op OK.
  • De zoekbalk zal na publicatie op je site verschijnen.

De zoekfunctie verwijderen:

Plaats de muisaanwijzer boven de zoekbalk en klik op Verwijderen.