Waarmee kunnen wij je helpen?

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam heb je nodig wanneer je een eigen website wilt gaan maken en/ of mailadressen wilt gebruiken eindigend op een bepaalde domeinnaam. Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie (bijvoorbeeld .NL). Wanneer je een domeinnaam hebt geregistreerd dan bezit je een uniek adres op het internet.

Domeinextensie

Een domeinextensie is het gedeelte dat achter de punt staat. Je kunt bij VIP Internet kiezen uit meer dan 500 domeinextensies. Er zijn drie soorten domeinextensies:

  • Generieke extensies : bijvoorbeeld .COM, .ORG of .NET, maar ook nieuwe extensies zoals .FASHION, .MARKET of .TRADE
  • Land extensies: bijvoorbeeld .NL, .DE of .EU

Welke extensie je wilt vastleggen voor je domeinnaam bepaal je zelf. Wil je meerdere domeinextensies vastleggen voor je domeinnaam? Dat kan ook. Dit kun je eenvoudig aangeven in het besteltraject.

Domeinnaam registreren

Je kunt je eigen domeinnaam simpel en snel vastleggen bij VIP Internet vanaf € 9,95 per jaar. Je dient eerst te controleren of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Dit kun je doen door je domeinnaam in te voeren in de domeinchecker. Je krijgt dan een overzicht te zien van de beschikbare domein extensies. Wanneer je domeinnaam nog vrij is zie je achter de domein extensie ‘Toevoegen’ staan. Bepaal vervolgens of je een hostingpakket of extra dienst aan je domeinnaam wilt toevoegen. Klik na het invullen van je gegevens en het kiezen van een betaalwijze op ‘Bestelling plaatsen’. Je ontvangt een e-mail van ons met een bevestigingslink. Door op de bevestigingslink te klikken wordt je bestelling geactiveerd.

Als je al klant bent bij VIP, dan kun je je domein heel eenvoudig registreren via MijnVIP.

Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op