Waarmee kunnen wij je helpen?

Wat is een domeinextensie?

Een domeinnaam is een uniek adres op het internet dat toegang kan geven tot een website. Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie. Een domeinextensie is het achterste gedeelte van een domeinnaam, de letters achter de ‘punt’. Er zijn twee soorten domeinextensies:

  • Generieke domeinextensies (Top Level Domain): bijvoorbeeld .COM, .NET of .BIZ of nieuwe extensies zoals .MARKET of .TRADE
  • Land domeinextensies (country code Top Level Domain): bijvoorbeeld .NL, .BE of .EU


Domeinextensies bij VIP Internet

Je kunt bij VIP Internet kiezen uit meer dan 500 domeinextensies. Welke domeinextensie je kiest bepaal je zelf. Wij raden je aan om de domeinextensies te kiezen voor de landen of markten waar je je op richt. Om te voorkomen dat een bepaalde variant van de door jou gekozen domeinnaam door een ander wordt geregistreerd, kun je het beste meerdere domeinextensies vastleggen.

Daarnaast kun je bij VIP Internet ook de nieuwe, generieke domeinextensies bestellen. Bekijk hiervoor ons overzicht van de nieuwe domeinextensies.

Domeinnaam registreren

Het registreren van een domeinnaam is eenvoudig bij VIP Internet.

  1. Vul je gewenste domeinnaam in bij de domein checker en klik op ‘Check’.
  2. Je krijgt een overzicht te zien van de beschikbare domeinextensies. Klik op ‘Toevoegen’ om een domeinnaam toe te voegen.
  3. Kies eventueel een extra dienst.
  4. Rond de bestelling af door je contactgegevens en de betaalwijze in te vullen.

Na de bestelling ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestigingslink. Door op de link te klikken maak je je bestelling definitief.

Als je al klant bent van VIP Internet, dan kun je ook heel eenvoudig een domeinnaam bestellen via MijnVIP.

Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op