Waarmee kunnen wij je helpen?

Welke domeinextensie heb ik nodig?

Een domeinextensie of toplevel-domein (TLD) is onderdeel van een domeinnaam. Het is het achterste gedeelte van de domeinnaam, namelijk dat wat achter de punt staat. Er zijn twee soorten domeinextensies:

  • Generieke domeinextensies: bijvoorbeeld .COM, .NET, .MARKETING of .BIZ
  • Land domeinextensies: bijvoorbeeld .NL, .BE of .EU

Je bepaalt zelf welke domeinextensie je registreert. Richt je bedrijf zich alleen op Nederland? Dan raden wij je aan om de domeinextensie .NL te registreren. Richt je bedrijf zich op Europa? Dan kun je het beste de domeinextensie .EU registreren. Met de nieuwe generieke domeinextensies heb je tegenwoordig nog meer keuze, en kun je ervoor kiezen om een domein vast te leggen dat zich op een specifieke doelgroep richt, bijvoorbeeld .ACCOUNTANT of .COOKING.

Je kunt bij VIP Internet kiezen uit meer dan 500 domeinextensies. Wij raden je aan om je domeinnaam met meerdere domeinextensies vast te leggen. Dit voorkomt dat een variant van de door jou gekozen domeinnaam later al is vastgelegd door een concurrent. Wanneer je je richt op meerdere landen kun je voor ieder land een domeinextensie vastleggen. Houd er rekening mee dat je voor domeinextensies van sommige landen, bijvoorbeeld .DE of .IE, een vestigingsadres in dit land moet hebben. 

Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op