Een domeinnaam wordt altijd op naam geregistreerd. Dit kan op naam van een bedrijf of op naam van een particulier. Bij een domeinregistratie wordt er echter niet gesproken van een eigenaar maar van een domeinnaamhouder. Je bent als domeinnaamhouder niet gebonden aan een bepaalde provider. Je kunt op elk moment beslissen om over te stappen van de ene naar de andere provider en je domeinnaam dus te verhuizen.

Eigenaar .NL domeinnaam achterhalen

Je wilt een .NL domein vastleggen, maar komt er achter dat deze al bezet is. Je kunt dan achterhalen wie de eigenaar is van de domeinnaam door naar de website van de SIDN te gaan. Vul hier de gewenste domeinnaam in en je krijgt het mailadres van de domeinnaamhouder te zien. Je kunt altijd contact opnemen met de houder om een voorstel te doen voor overname van het domein. NB VIP Internet bemiddelt niet bij de aankoop of verkoop van domeinen van onze klanten.

Domeinnaam registreren

Als je nog geen klant bent bij VIP Internet, kun je eenvoudig en snel een domein vanaf € 9,95. Vul je gewenste domeinnaam in de domeinchecker in en klik op ‘Controleer’. Je krijgt nu een overzicht te zien van de populaire domeinextensies. Wanneer een domeinextensie vrij is, zie je ‘Toevoegen’ in een groen vlak staan. Selecteer de domeinextensies die je wilt registreren en voeg eventueel nog extra diensten toe. Vul vervolgens je gegevens en betaalmethode in en klik op ‘Bestelling plaatsen’. Je ontvangt nu van ons een e-mail met daarin een bevestigingslink. Door op de link te klikken wordt je bestelling definitief.

Ook als je al klant bent bij VIP kun je heel eenvoudig een nieuw domein registreren via MijnVIP. Als je bent ingelogd op MijnVIP klik je op Domeinoverzicht en daarna op Bestel een nieuwe domeinnaam.