WordPress is een CMS software pakket waarmee je zelf een website kunt maken en beheren. CMS is de afkorting van Content Management System. Er zijn veel verschillende CMS’en die je kunt gebruiken om je website te maken. WordPress is echter één van de meeste populaire CMS software pakketten. Met WordPress kun je zonder technische kennis je eigen blog of website maken. Het toevoegen van teksten, afbeeldingen en zelfs video’s is eenvoudig. Ook het maken of aanpassen van je design is gemakkelijk door het gebruik van standaard ontwerpen. Aan de hand van plugins kun je extra functionaliteiten, zoals een contactformulier of fotoalbum toevoegen aan je website.

WordPress websites

WordPress is van oorsprong bedoeld voor het maken van weblogs. Echter het is uitgegroeid tot één van de grootste CMS software pakketten. WordPress is voornamelijk geschikt voor kleine tot middelgrote websites die geregeld informatie publiceren. Denk bijvoorbeeld aan een blog, een nieuwswebsite of een website voor je eenmanszaak.

Voordelen van WordPress

WordPress is zo opgebouwd dat je zonder technische kennis je eigen website kunt maken. Het maken van berichten, beheren van reacties en het veranderen van je design: het is allemaal eenvoudig. Naast de standaard functionaliteiten kun je kiezen uit ruim 21.000 plugins om extra functionaliteiten aan je website toe te voegen. Hiermee kun je je website bijvoorbeeld zoekmachinevriendelijk of meertalig maken.  Achter WordPress staat een grote actieve en betrokken community met een supportwebsite waar gebruikers elkaar helpen. Het is dus niet zo gek dat WordPress het meest gekozen CMS ter wereld is.

WordPress hosting bij VIP Internet

Wanneer je WordPress bij VIP Internet bestelt verzorgen wij de installatie voor je. Binnen 5 minuten is WordPress geïnstalleerd op je hostingpakket. Je kunt dus direct aan de slag met het maken van je eigen website. Heb je al een hostingpakket maar nog geen WordPress? Volg dan nu de handleiding onder: https://support.vip.nl/nl/support/solutions/articles/1000218931-handmatig-wordpress-installeren

Hostingpakketten bij VIP Internet

Wanneer je een CMS software pakket zoals WordPress wilt gaan gebruiken dan heb je naast een domeinnaam ook een hosting pakket nodig. Op een hosting pakket kun je je website plaatsen zodat deze altijd bereikbaar is voor je bezoekers. Je hebt bij VIP Internet de keuze uit vier verschillende hostingpakkettenWordPress kun je al installeren vanaf het Online hostingpakket. Wanneer je website groeit of je meer bezoekers krijgt, kun je altijd upgraden naar een groter hostingpakket.