Joomla is een veelgebruikt Content Management System (CMS). Met een CMS kun je op een eenvoudige wijze je eigen website maken en beheren. Je kunt Joomla inzetten voor een simpele website of een complexe bedrijfsapplicatie. Joomla wordt over de hele wereld gebruikt. Hierdoor bestaat er een grote Joomla community. Voordeel hiervan is dat er veel handleidingen, video’s en forums zijn.

Gebruik de handmatig Joomla installeren handleiding om direct aan de slag te gaan!

Pluspunten van Joomla

Het grootste voordeel van Joomla is dat je op eenvoudige wijze je eigen website kunt maken en beheren. Je hebt geen kennis nodig van HTML of van programmeren om een website met Joomla op te zetten. Een ander voordeel is dat er veel uitbreidingen mogelijk zijn. Je kunt denken aan het toevoegen van een forum, gastenboek of contactformulier. Uitbreidingen worden in Joomla 'extensies' genoemd en veel daarvan zijn gratis beschikbaar.

Nadelen van Joomla

Joomla wordt vaak als ‘moeilijk’ ervaren. Beginners hebben even de tijd nodig om dit CMS te leren gebruiken. Degene die de website dagelijks moet gaan voorzien van content, zal minimaal een dag training nodig hebben om enigszins redelijk met het CMS overweg te kunnen. De webbeheerder zal nog wat meer training nodig hebben. Het is wellicht raadzaam om bij bedrijfskritische processen een webbeheerder van buitenaf in handen te nemen: iemand die weet wat er gedaan moet worden wanneer je online visitekaartje onverhoopt ‘onderuit gaat’.

Hosting bij VIP Internet

Wanneer je een website wilt gaan maken heb je naast een domeinnaam ook een hostingpakket nodig. Op een hostingpakket kun je je website plaatsen zodat deze altijd zichtbaar is voor je bezoekers. Je kunt bij VIP Internet kiezen uit vier verschillende hostingpakketten. Joomla kun je al installeren vanaf het Online hosting pakket. Wanneer je website groeit of je meer bezoekers krijgt dan verwacht, kun je altijd je hostingpakket upgraden.