MDS staat voor Managed Dedicated Server en hiermee krijg je de beschikking over een eigen server in het datacenter van VIP Internet. De volledige capaciteit van de server is voor jou en hierdoor wordt de performance van je website niet beïnvloedt door andere gebruikers. Het onderhoud aan de server wordt door ons verzorgd.

Met een Managed Dedicated Server heb je de beschikking over 500 GB schijfruimte en 4069 MB geheugen per maand. Een MDS is geschikt voor websites met veel bezoekers, veel applicaties en een grote database. De specificaties van de server kunnen in overleg worden samengesteld.

Verschil MDS en MVPS

managed dedicated server

Het verschil tussen een MDS en een MVPS is dat je bij een MDS een volledige server huurt en bij een MVPS een gedeelte van een server. Het geheugen en de schijfruimte bij een MDS is groter. Wanneer je website dus te groot wordt voor een MVPS is een eigen server de volgende stap.

Extended SLA

Naast de standaard support die wij leveren op onze producten kun je bij een eigen server gebruik maken van een Extended Service Level Agreement (SLA). Hiermee wordt je support uitgebreid en heb je bijvoorbeeld recht op 2 uur systeembeheer support per maand. De volledige specificaties van de Extended SLA kun je hier bekijken.

MDS aanvragen

Heb je interesse in een MDS of wil je meer informatie over het afnemen van een eigen server? Neem dan contact op met onze deskundige helpdesk. In overleg kunnen we de specificaties van de server samenstellen en een keuze maken voor de juiste server.