Bij een unmanaged server krijg je een server opgeleverd met alleen een besturingssysteem geïnstalleerd. Aanvullende software zoals bijvoorbeeld de Apache webserver, een MySQL server en software voor het verzenden van e-mail vanuit je web applicatie zal dan door jou zelf geïnstalleerd moeten worden.

Bij een managed server wordt de server opgeleverd met alle software om direct aan de slag te kunnen. De software wordt geïnstalleerd met onze eigen standaard configuratie. Mocht deze configuratie niet perfect zijn voor je applicatie dan kun je wijzigingen aanvragen bij onze deskundige klantenservice.

Wij bieden alleen managed servers aan, omdat wij je op deze manier gebruik kunnen laten maken van onze jarenlange ervaring op het gebied van server architectuur. Wij houden de software op de server up-to-date en passen waar nodig speciale configuratie toe om je product optimaal op onze server te laten draaien. Kortom, je beheert alleen je eigen website en wij zorgen voor een betrouwbare, veilige en snelle server voor je website.