Wanneer je een website wilt gaan maken heb je naast een domeinnaam ook een hostingpakket nodig. Hosting is het onderbrengen van je website op een server die continu verbonden is met het internet. Op deze manier is je website altijd bereikbaar voor bezoekers.

Shared hosting bij VIP Internet

Wanneer je een hostingpakket bij VIP Internet afneemt, betekent dit dat je ruimte huurt op één van onze servers. Deze server deel je met andere gebruikers (shared hosting). Wij beheren de server en zorgen ervoor dat je website altijd bereikbaar is. Hoe groot de ruimte is die je huurt, is afhankelijk van de grootte van het hostingpakket. Je hebt bij VIP Internet de keuze uit vier hosting pakketten. Wanneer je website veel bezoekers heeft of veel afbeeldingen bevat dien je een groter hostingpakket te nemen dan wanneer je een persoonlijke blog met enkele bezoekers hebt.

VIP Internet helpt je graag bij het maken van de juiste pakketkeuze. Wij kunnen je aan de hand van enkele vragen in onze keuzehulp een passend advies geven. Wil je liever een persoonlijk advies? Dan kun je altijd contact opnemen met onze servicedesk.

Eigen server bij VIP Internet

Voor de shared hosting pakketten geldt dat je de server deelt met andere gebruikers. Je hebt je eigen deel op de server maar de prestaties van de andere server gebruikers zijn wel van invloed op de snelheid van je website. Wil je onafhankelijk zijn van de drukte van andere websites, dan kun je kiezen voor een eigen server. De volledige capaciteit van de server is dan voor jouw gebruik. Voordeel is dat je meer ruimte en een betere stabiliteit hebt.