Dataverkeer is het aantal GB dat wordt verbruikt door het bezoeken van je website of het versturen van e-mail. Wanneer iemand je website bezoekt, dan downloadt hij bestanden naar zijn computer om deze te bekijken. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer data je website verzendt.

De hoeveelheid dataverkeer die jouw website verbruikt is afhankelijk van de inhoud van je website en het aantal bezoekers. Wanneer een pagina op je website veel afbeeldingen bevat, wordt er meer data verbruikt dan wanneer je website alleen uit tekst bestaat. Wanneer je bijvoorbeeld een bestand op je website hebt staan van 1 MB en deze pagina wordt 100 keer bezocht, dan betekent dit dat je 100 MB dataverkeer hebt verbruikt.

Dataverkeer bij VIP Internet

Dataverkeer is ondergebracht in een hostingpakket. Een hostingpakket heb je nodig wanneer je een website wilt gaan maken. De hoeveelheid dataverkeer die je nodig hebt is afhankelijk van je website. Het hostingpakket dat je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid dataverkeer. Je kunt bij VIP Internet kiezen uit vier hostingpakketten. De hostingpakketten hebben een oplopende hoeveelheid dataverkeer.

Overschrijding dataverkeer

Het kan voorkomen dat je de limiet voor dataverkeer een keer overschrijdt. Als dit eenmalig is dan rekenen wij daar geen extra kosten voor. Wanneer blijkt dat je maandelijks meer dataverkeer verbruikt dan in je hosting pakket zit, raden wij je aan om je hostingpakket te upgraden. Je kunt je hostingpakket eenvoudig upgraden via het online klantenportal MijnVIP.

1. Je klikt hiervoor in het linkermenu op ‘Upgrade pakket’.
  2. Kies vervolgens het hostingpakket dat je wilt bestellen en klik op ‘Doorgaan’.
  3. Je krijgt nu een overzicht te zien van de oude en nieuwe situatie. Klik op ‘Bevestigen’ om je bestelling door te voeren.
  4. Zodra het hosting pakket is geactiveerd ontvang je van ons een e-mail.
Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen als je hier vragen over hebt.