SQL is de afkorting voor Structured Query Language en is een type database. Een database is een plaats waar informatie wordt opgeslagen en waar je deze informatie snel kunt ophalen en gebruiken. Databases bestaan uit één of meerdere tabellen waarvan elk is opgedeeld in cellen, die zijn georganiseerd in kolommen en rijen.

Data die wordt opgeslagen bestaat altijd uit tekst. Dat kan de tekst van een blogpost zijn, of een leesbare verwijzing naar een locatie waar een foto opgeslagen staat. MySQL wordt onder andere gebruikt voor CMS software pakketten of voor fora en gastenboeken. Ook als je een zoekoptie wilt gaan toevoegen op je website kan MySQL een uitkomst bieden.

MySQL databases bij VIP Internet

Hoeveel MySQL databases je tot je beschikking hebt is afhankelijk van je hostingpakket. Bij het Start-pakket van VIP Internet heb je geen losse MySQL database tot je beschikking.