PHP is een server-side scripttaal. Een server-side scripttaal is een stuk software dat draait op een server en de instructies in de scripts verwerkt. Als alle instructies zijn uitgevoerd, wordt de door de bezoeker opgevraagde pagina samengesteld en als HTML pagina verzonden naar de bezoeker. PHP kan in combinatie met HTML worden gebruikt om dynamische webpagina’s te maken. PHP kan bijvoorbeeld een MySQL database aanspreken.

PHP gebruiken bij VIP Internet

Het is bij VIP Internet mogelijk om PHP te gebruiken in combinatie met ieder hostingpakket. Momenteel ondersteunen wij PHP 5.3 tot en met PHP 7.0.

Waarom draait mijn website nog op PHP 5.x, en niet op de laatste versie?

Zonder een bericht van onze klanten zullen wij nooit zomaar een PHP upgrade doorvoeren. De reden is dat er vaak sprake is van websites die zijn gemaakt met code uit oudere PHP versies. Zouden wij dit zomaar upgraden naar een hogere PHP versie, dan is de kans heel groot dat de website niet langer functioneert. Er wordt namelijk bij elke nieuwe update van PHP een stuk code vervangen. Deze code werkt dan niet langer op de nieuwe versie van PHP. Op aanvraag kunnen we jouw website natuurlijk gewoon naar de nieuwste en door ons ondersteunde PHP versie zetten. Om dit in werking te zetten kun je contact met onze support desk opnemen.

Heb ik PHP kennis nodig om een moderne website te maken?

Tegenwoordig is het niet nodig om PHP kennis te hebben om een moderne website te maken. Door gebruik te maken van een Content Management Systeem (CMS) installeer je een systeem op je hostingpakket van VIP Internet, dat het invoeren van de PHP taal voor jou doet. PHP kennis is dus niet nodig.