Een website met een SSL-certificaat is te herkennen aan ‘https’ in de URL balk en aan het slotje dat in de browser staat. Een SSL-certificaat maakt je website betrouwbaar en zorgt voor een maximale veiligheid. Wanneer bezoekers een online bestelling doen op je website of persoonlijke gegevens achterlaten, dan is het gebruik van een SSL-certificaat aan te raden.

SSL is de afkorting voor Secure Sockets Layer. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de bezoekers van je site een https-verbinding met je site kunnen maken. Het verkeer tussen de bezoeker en onze server wordt dan versleuteld, waardoor anderen het verkeer niet kunnen uitlezen. De bezoekers van je site kunnen zien dat de verbinding beveiligd is, waardoor je ook laat zien dat je site goed beveiligd is. Je kunt hier de verschillende certificaten bekijken.

Voordelen SSL-certificaat

Het beveiligen van je website straalt vertrouwen uit. Klanten weten door het SSL-certificaat dat de gegevens die ze invullen veilig aankomen. Zo wordt bijvoorbeeld het versturen van een creditcard nummer versleuteld, waardoor dit door derden niet meer te onderscheppen is. Hierdoor kunnen andere internetgebruikers je gegevens niet achterhalen. Een SSL-certificaat biedt je bezoekers maximale veiligheid.

SSL en Google Chrome

Sinds januari 2017 geeft Google Chrome waarschuwingen aan bezoekers van websites die níet beveiligd zijn met een SSL-certificaat. In eerste instantie zal er gewaarschuwd worden als je probeert in te loggen op een niet-beveiligde website of webshop, maar niet veel later zal een bezoeker bij ieder bezoek aan een niet-beveiligde website gewaarschuwd worden. Voor een veilige uitstraling van jouw website kun je door ons een SSL certificaat laten installeren.

SSL-certificaat bestellen

Het bestellen van een SSL-certificaat is snel geregeld bij VIP Internet. Wanneer je het formulier op onze SSL certificaat pagina invult, zullen wij zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Je hebt al een beveiligde website voor € 49,95 per jaar.