Als je op onze site, of ergens anders, een verwijzing ziet naar '.htaccess' dan wordt daar een bestand mee bedoeld dat op jouw hostingpakket kan worden geplaatst. Dit is een bestand met een speciale betekenis: zo kun je hier bepaalde handelingen mee verrichten, zoals bijvoorbeeld het tijdelijk sluiten van je website of het doorsturen van bezoekers naar een specifieke map. Het bestand is te vinden in de zogenaamde 'root' map van je website. Bij VIP Internet is dit de 'web' map.

.htaccess aanmaken

Als je nog geen .htaccess bestand op je hostingpakket hebt, dan kun je dit zelf aanmaken.

• Log in op je hostingpakket met een FTP-programma
  • Klik met de rechtermuisknop op een leeg stuk scherm
  • Kies voor 'Bestand aanmaken'
  • Voer de naam in: .htaccess
  • Klik met de rechtermuisknop op het bestand .htaccess
  • Kies voor bewerken
  • Je kunt nu de wijzigingen aanbrengen met een willekeurige tekstbewerker
  • Sla het document op
  • Vervang het .htaccess bestand op je hostingpakket door het bestaande bestand te overschrijven

Je hebt nu succesvol je .htaccess bestand aangepast.

.htaccess aanpassen

Je kunt een bestaand .htaccess bestand aanpassen door de volgende stappen te doorlopen.

• Log in op je hostingpakket met een FTP-programma
  • Klik met de rechtermuisknop op het bestand .htaccess
  • Kies voor bewerken
  • Je kunt nu de wijzigingen aanbrengen met een willekeurige tekstbewerker
  • Sla het document op
  • Vervang het .htaccess bestand op je hostingpakket door het bestaande bestand te overschrijven

Je hebt nu succesvol je .htaccess bestand aangepast.

Als je vragen hebt over je .htaccess bestand raden we je aan om eerst even Google af te speuren naar een mogelijke oplossing. Kom je hier niet uit, of wil je ons direct hierover spreken kun je uiteraard contact met ons opnemen.