Je website is standaard op twee manieren te benaderen: http://www.(jouwdomein).nl en http://(jouwdomein).nl. Meestal wil je echter dat je website maar via één van deze twee manieren bereikbaar is. Dit kan noodzakelijk zijn voor bijvoorbeeld sessies op je website of om je indexering op Google (SEO) te verbeteren.

Om dit verkeer te forceren moet je het bestaande .htaccess bestand aanpassen, of een nieuw bestand aanmaken als deze nog niet bestaan. Lees hier meer over .htaccess en hoe je deze kunt aanmaken of een bestaande kunt bewerken.

WWW Forceren

De volgende code kun je gebruiken om al het verkeer op je site te forceren naar WWW:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !www\.
jedomein\.nl$
RewriteRule (.*) http://www.
jedomein\.nl/$1 [R=301,L]

De tekst in het rood moet worden aangepast zodat jouw eigen domeinnaam hier staat.

HTTP Forceren

De volgende code kun je gebruiken om al het verkeer op je site te forceren naar HTTP:

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.example\.com [NC]

RewriteRule ^(.*)$ http://example.com/$1 [L,R=301]

De tekst in het rood moet worden aangepast zodat jouw eigen domeinnaam hier staat.