Waarmee kunnen wij je helpen?

Bezoekers doorsturen naar een submap

Hoe stuur ik verkeer naar submappen?

 

Het kan voorkomen dat je website in een submap staat. Hier zijn verschillende redenen voor: zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe site hebben ontwikkeld op dezelfde server, of je hebt je website in verschillende talen online staan. Door middel van een .htaccess aanpassing kun je verkeer doorsturen naar submappen, dit heet in het Engels 'redirecting'.

 

Je kunt deze submap ook verbergen voor bezoekers. Dit gebeurt door middel van een .htaccess aanpassing waarmee je de link naar je website gelijk houdt aan het origineel. Er zal dus altijd www.(uwdomein).nl staan, in plaats van www.(uwdomein).nl/submap.

 

Onzichtbaar doorsturen

 

De volgende code kun je gebruiken om verkeer onzichtbaar door te sturen naar een submap:


Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} uwdomein\.nl$ [NC]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !submap/ [NC]
RewriteRule (.*) /submap/$1 [L]


De tekst in het groen moet je aanpassen zodat je eigen domeinnaam hier staat. 
De tekst in het rood is de submap waarnaar je wilt verwijzen. Met het bovenstaande voorbeeld ziet je bezoeker niet dat hij wordt doorgestuurd naar een submap.


 

Zichtbaar doorsturen

 
De volgende code kun je gebruiken om verkeer zichtbaar door te sturen naar een submap:

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?
uwdomein\.nl$ [NC]

RewriteRule ^(.*)$ http://www.uwdomein.nl/submap/$1 [R=301,L]


De tekst in het groen moet je aanpassen zodat je eigen domeinnaam hier staat. 

De tekst in het rood is de submap waarnaar je wilt verwijzen. Met dit voorbeeld ziet de bezoeker duidelijk in de URL dat hij wordt doorgestuurd, bijvoorbeeld www.uwdomein.nl/submap.


 

Wanneer gebruik ik onzichtbaar of zichtbaar doorsturen?

Afhankelijk van de situatie kun je kiezen om zichtbaar of onzichtbaar verkeer door te sturen. Uiteindelijk maak je deze keuze zelf en is er geen fout of goed.

 

Onzichtbaar doorsturen

 
Onzichtbaar doorsturen wordt veel gebruikt om een andere website weer te geven voor een extra gekoppeld domein aan een hostingaccount. Als je (domeinA).nl en (domeinB).nl aan hetzelfde pakket koppelt, kun je (domeinB).nl op deze manier een volledig eigen website geven in het hostingaccount van (domeinA).nl zonder dat bezoekers van (domeinA) of (domeinB) dit merken.

 

Zichtbaar doorsturen

 
Je kunt er bewust voor kiezen om de omleiding aan je bezoekers te tonen. Zo kunnen ze direct naar de juiste link surfen en deze misschien zelfs als bladwijzer opslaan. Je kunt deze manier ook gebruiken om extra aandacht te vestigen op de naam van de submap. Zo kan de link www.uwdomein.nl/zomeractie een handige methode zijn om je bezoekers te informeren.
Let op: dit kan effect hebben op je Google indexering


Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op