Voor het toevoegen van een subdomein heb je toegang nodig tot je DNS-instellingen en tot je website via FTP.

Stap 1: DNS-instellingen aanpassen

1. Log in in MijnVIP.
  2. Selecteer je domeinnaam en ga naar het tabblad DNS-instellingen.
  3. Klik op “Nieuw DNS-record toevoegen”.
  4. Vul het gewenste subdomein in bij "subdomein". (Voorbeeld: voor het aanmaken van het subdomein test.domein.nl vul je hier alleen test in)
  5. Kies bij "Type" voor A, en voer het IP-adres in dat ook bij het lege en www record staat.

Stap 2: Subdomein toevoegen op de server

1. Log in met een FTP-programma op je hostingaccount. Je komt na het inloggen standaard in de map “web” terecht.
  2. Ga een map omhoog in de mappenstructuur.
  3. Ga nu naar de map “subdomains”.
  4. Maak een nieuwe map aan met de gewenste subdomeinnaam.
  5. Upload je website naar de nieuwe map. Het subdomein is meteen actief.

Heb je geen map subdomains in je hostingaccount? Neem dan contact op met onze support desk.