Waarmee kunnen wij je helpen?

Bescherming van je domeinnaam

Je domeinnaam kan niet zomaar worden overgenomen door een andere partij. Voor een verhuizing, opheffing of houderwijziging is altijd toestemming nodig van de huidige domeinnaamhouder. De domeinnaamhouder is de persoon die geregistreerd staat als ‘eigenaar’ van het domein.

 

Onterechte toegang voorkomen

 

Wees voorzichtig met het geven van inloggegevens aan derden. Houd goed bij aan wie je inloggegevens hebt gegeven. Bij het verstrekken van inloggegevens aan derden kunnen deze namelijk eventueel toegang krijgen tot het online klantenportal MijnVIP. Een verhuizing of opheffing kan daar vervolgens worden aangevraagd zonder je medeweten. Ter controle sturen wij daarom altijd een e-mail met een bevestigingslink naar het e-mailadres dat bij ons bekend staat als het contactadres.

 

Domeinnaam overdragen

 

Het kan voorkomen dat iemand een domeinnaam die jij in bezit hebt graag wil registreren. Er kan dan door deze geïnteresseerde een aanvraag worden gedaan voor overname. Je kunt zelf besluiten of je de domeinnaam wilt behouden of wilt overdragen. Wanneer wij een aanvraag van een geïnteresseerde binnen krijgen, zullen wij altijd contact met je opnemen. Zonder je toestemming kan een domein nooit worden opgeheven of verhuisd. NB VIP Internet bemiddelt niet bij de aankoop of verkoop van domeinen van klanten.

 

.NL domein extra beschermen

Je kunt je .NL domeinnaam extra beschermen tegen fraude of diefstal door middel van .NL Control. Met .NL Control voorkom je een ongewenste opzegging, doorlinking of wijziging van je domein. Een wijziging kan alleen worden doorgevoerd door een geautoriseerde persoon en wordt extra gecontroleerd. Een dubbele controle dus, ter bescherming van je .NL domeinnaam.


Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op