Je kunt bij VIP Internet gratis je DNS beheren. DNS staat voor Domain Name System en is een standaard voor het opzoeken van de adressen die bij een domeinnaam horen. Je hebt de volledige toegang tot je DNS records. Je kunt eenvoudig A-, MX-, TXT-, of CNAME-records maken, wijzigen of verwijderen. Op deze pagina leggen we in het kort uit welke soorten records er zijn.

DNS beheer in MijnVIP

Standaard staan de nameservers van VIP Internet ingesteld, het is echter ook mogelijk om andere nameservers in te voeren. Wanneer je je eigen DNS gegevens wilt instellen kun je dit eenvoudig zelf regelen. Je kunt via het online klantenportal MijnVIP verschillende soorten records toevoegen of bewerken.

Wanneer je een nieuw DNS record wilt toevoegen kun je dit doen in het online klantenportal MijnVIP. Je doet dit door de volgende stappen te doorlopen:

1. Klik op 'Domeinoverzicht'
  2. Klik op het domein dat je wilt beheren
  3. Klik vervolgens op het tabblad ‘DNS-instellingen’. Je krijgt nu een overzicht te zien van de huidige DNS records.
  4. Onderaan de pagina klik je op ‘Nieuw DNS-record toevoegen’. Je dient de volgende gegevens in te vullen:
  5. Subdomein: Geef het subdomein op waarvoor het DNS record bedoeld is. Je kunt het veld ook leeg laten of een * gebruiken om het record op alle subdomeinen van toepassing te laten zijn.

• Type: Kies het type DNS record dat je wilt toevoegen.
    • Doel: Geef op waar het DNS record naar moet verwijzen.
    • TTL: Dit is de afkorting voor Time To Live en geeft aan hoelang andere DNS servers deze waarde mogen onthouden. Standaard staat TTL op 3600 seconden (1 uur).