Drupal is een veelgebruikt Content Management System (CMS). Met een CMS kun je eenvoudig je website maken en beheren. Drupal is een CMS software pakket dat veelal gebruikt wordt om veel content te publiceren, beheren en te organiseren. Het wordt wereldwijd ingezet door professionele organisaties en netwerken.

Pluspunten van Drupal

Drupal heeft diverse modules al standaard ingebouwd, bijvoorbeeld een weblog, fora en statistieken. Naast de standaard modules kun je met Drupal kiezen uit duizenden andere modules die je de mogelijkheid bieden om extra functionaliteiten aan je website toe te voegen. Drupal is het enige systeem dat zich echt goed leent voor gebruikersmanagement. Dit is ideaal wanneer je een community website of een intranet website wilt gaan maken. Je kunt bepaalde onderdelen van je website bijvoorbeeld niet toegankelijk maken voor gebruikers.

Nadelen van Drupal

Drupal heeft net als Joomla en vrij hoge leercurve en is dus waarschijnlijk niet een juiste keuze voor de beginner.

Drupal hosting bij VIP Internet

Naast een domeinnaam heb je ook een hostingpakket nodig wanneer je een website wilt gaan maken. Op een hostingpakket kun je je website plaatsen zodat deze altijd zichtbaar is voor je bezoekers. Je hebt bij VIP Internet de keuze uit vier hostingpakketten. Concrete5 kun je al installeren op een Online hostingpakket. Wanneer je website groter wordt of wanneer je meer bezoekers ontvangt, kun je je hostingpakket altijd upgraden.