OpenCart is een populair Content Management System (CMS), dat geschikt is om een webshop mee te makenOpenCart is voornamelijk gericht op de startende ondernemer en is beschikbaar in het Nederlands.


Voordelen OpenCart

 

Je kunt zonder technische kennis een webshop starten met behulp van OpenCart. OpenCart is ontworpen om snel en gemakkelijk een online webwinkel op te zetten. Dankzij de vele beschikbare templates kun je je website stylen naar je eigen wens. Daarnaast zijn er veel functies beschikbaar voor OpenCart. Je kunt bijvoorbeeld meerdere valuta’s of betaalmethoden aanbieden of extra functionaliteiten zoals social media buttons toevoegen aan je webshop.

Een ander voordeel van OpenCart is dat je vanuit de backend meerdere webshops kunt beheren. Je kunt hier voor iedere webshop een eigen look, valuta of taal instellen.


OpenCart hosting bij VIP Internet


Wanneer je wilt gaan starten met je eigen webshop dan heb je naast een domeinnaam ook een hostingpakket nodig. Op een hostingpakket kun je je webshop plaatsen zodat deze altijd beschikbaar is voor je klanten. Je kunt bij VIP Internet kiezen uit vier verschillende hostingpakketten. Wij raden het aan om voor een webshop te kiezen voor een Online hosting pakket of hoger. Een webshop maakt over het algemeen namelijk gebruik van veel afbeeldingen. Wanneer je veel afbeeldingen plaatst kan de snelheid van je webwinkel achteruit gaan. Je kunt bij VIP Internet altijd je hostingpakket upgraden.