osCommerce is een Content Management System (CMS). Een CMS software pakket maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze je webshop te maken en te beheren. Je kunt osCommerce gebruiken zonder dat je over speciale technische kennis beschikt.

 

Voordelen osCommerce

 

osCommerce is een eenvoudig CMS  om een eigen webshop te maken. Alle noodzakelijke functies om een webshop te starten zijn aanwezig. Naast de basis functionaliteiten kun je extra functionaliteiten toevoegen aan de hand van plugins. Je kunt je webshop dus gemakkelijk uitbreiden. osCommerce beschikt over vele verzend- en betaalmogelijkheden. Daarnaast is het eenvoudig om zelf categorieën te maken, producten toe te voegen en bestellingen te beheren.


osCommerce hosting bij VIP Internet


Naast een domeinnaam heb je ook een hostingpakket nodig wanneer je wilt gaan starten met een eigen webshop. Je kunt je webshop op een hostingpakket plaatsen en hierdoor is deze altijd beschikbaar voor je bezoekers. Je kunt bij VIP Internet kiezen uit vier hostingpakketten. Er is altijd een hostingpakket dat bij jou past. Het is mogelijk om osCommerce vanaf een Start hostingpakket te installeren. Je kunt je hostingpakket altijd upgraden wanneer je merkt dat je webshop groter wordt.