PrestaShop is een populair Content Management Systeem (CMS) om een webshop te maken. Met behulp van een CMS kun je eenvoudig, zonder technische kennis, je eigen webshop maken en beheren. PrestaShop wordt veel gebruikt door startende ondernemers omdat het gemakkelijk te leren en te gebruiken is.

Voordelen PrestaShop

PrestaShop bevat veel handige functionaliteiten zoals meerdere betaal- en verzendmethodes en statistieken. Daarnaast is PrestaShop uit te breiden met extra functionaliteiten die je webshop uniek maken. Naast de functionaliteiten beschikt PrestaShop ook over diverse templates waarmee je je webshop naar eigen wens kunt stylen.

Omdat PrestaShop een populair CMS software pakket is, is er een grote online community beschikbaar waar gebruikers elkaar vraag stellen en zich laten adviseren. Je kunt hier altijd terecht met je vragen of opmerkingen.

PrestaShop hosting bij VIP Internet

Wanneer je wilt starten met het maken van een webshop heb je naast een domeinnaam ook een hosting pakket nodig. Op een hosting pakket kun je je website plaatsen en hierdoor is je website beschikbaar voor bezoekers. VIP Internet heeft vier hosting pakketten waar je uit kunt kiezen. Er is altijd een hosting pakket dat bij jou past, of je nu een kleine of grote webshop wilt gaan maken. Je kunt PrestaShop al installeren vanaf een Start hosting pakket. Wanneer je webshop na verloop van tijd groeit of meer bezoekers ontvangt, kun je je hosting pakket kosteloos upgraden.