MediaWiki is een populaire applicatie om een eigen online encyclopedie te maken. MediaWiki staat bekend als de meest uitgebreide wiki software. Met een wiki kunnen meerdere personen aan een pagina of artikel werken. De populaire online encyclopedie Wikipedia draait op een zelfde concept.

MediaWiki kent veel voordelen zoals de beschikbaarheid in meerdere talen en de mogelijkheid om multimedia toe te voegen. Daarnaast zijn er diverse ontwerpen beschikbaar om je wiki te stylen. Je kunt je wiki dus naar je eigen wens inrichten. Omdat meerdere personen aan een pagina kunnen werken is het een voordeel dat je met MediaWiki altijd oude versies kunt terugzetten en de verschillende tussen versies kunt bekijken. Je kunt meerdere gebruikers aanmaken     en deze verdelen over gebruikersgroepen met eigen rechten.

MediaWiki hosting bij VIP Internet

Naast een domeinnaam heb je ook een hosting pakket nodig wanneer je MediaWiki wilt gaan gebruiken. Bij VIP Internet heb je de keuze uit vier verschillende hosting pakketten. Je kunt MediaWiki al gebruiken vanaf het Start hosting pakket. Wanneer je encyclopedie groeit of na verloop van tijd meer bezoekers ontvangt, kun je je hosting pakket kosteloos upgraden.